Connect with us
Publicitate

Util

Două amenzi de la Protecția Consumatorilor Brașov, într-o săptămână, pentru principalul furnizor de gaze naturale

Publicat

pe

Publicitate

Pentru a doua oară în decurs de o săptămână, principalul furnizor de gaze naturale a fost amendat cu 50.000 de lei, anunță Radio România Brașov FM.

Șeful Comisariarului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Centru Brașov, Sorin Susanu, a anunțat că acțiunile de control ale agenților economici care activează în domeniul energiei au continuat și, din păcate, au fost descoperite noi nereguli.

În consecință, pe lângă amenda aplicată, vor fi făcute toate demersurile pentru eliminarea neregulilor din contractele încheiate cu consumatorii:

“Exemplul punctual este acela prin care contractul – chiar dacă se încheie pe o perioadă de doi ani de zile și se spune că există același preț – dacă se citește cu atenție, apar anumite clauze. Spre exemplu – din luna a 13-a se poate modifica tariful. Ca urmare, consumatorul poate să fie indus în eroare și poate să fie determinat să încheie sau nu un contract cu un agent economic prin aceste tertipuri și clauze contractuale”, a spus Sorin Susanu.

Publicitate

Șeful de la Protecția Consumatorului Brașov atrage atenția cetățenilor să analizeze cu atenție oferta și contractele înainte de a schimba furnizorul de energie de orice formă:

“Vreau să conștientizeze faptul că are dreptul legal de a solicita și a primi un draft al contractului. Să analizeze și să citească înainte de a semna. Dacă există termeni pe care nu îi ințelege, să îi studieze împreună cu un specialist sau să ceară explicații suplimentare și doar după aceea să semneze contractul”, a adăugat Sorin Susanu.

Zilele trecute, tot din cauza informațiilor derutante pentru cei care nu sunt de specialitate din contractele încheiate cu abonații, furnizorul de gaze naturale din România a fost sancționat cu amendă tot în valoare de 50.000 de lei.

Sursa: Radio România Brașov FM

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes