Connect with us
Publicitate

Eveniment

Două adolescente din Brașov au ajuns la spital în urma unui accident cu trotineta electrică

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări după ce două tinere, care se aflau pe o trotinetă electrică, s-au accidentat și au ajuns la spital.

La data de 16 mai 2023, în jurul orei 14.50, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Zorilor, din municipiul Brașov, a avut loc un accident rutier, în urma căruia două tinere, de 15 ani, s-au accidentat în timp ce se deplasau pe o trotinetă electrică închiriată.

Cercetările efectuate la fața locului au arătat faptul că cele două tinere se deplasau pe o singură trotinetă electrică, pe o trecere de pietoni, iar la urcarea pe trotuar ar fi lovit cu roata bordura, ceea ce ar fi dus la dezechilibrarea și accidentarea celor doi participanți.

Față de cele stabilite, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, în care vor fi lămurite aspectele care au dus la producerea accidentului rutier. Dosarul se află în lucru sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Publicitate

Poliția Rutieră Brașov reamintește conducătorilor de trotinete electrice că:

  • pentru a conduce o trotinetă electrică pe un drum public, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani;
  • circulația pe trotineta electrică se face cu o singură persoană, fiind interzisă deplasarea mai multor participanți pe trotinetă;
  • traversarea străzii la trecerea pentru pietoni se efecutează obligatoriu pe lângă trotineta electrică;
  • este interzisă deplasarea trotinetei electrice pe trotuar, fiind exceptată situația în care este amenajată o pistă specială pentru biciclete;
  • conducătorilor de trotinetă electrică le este interzis să circule fără a purta casca de protecție, dacă vârsta acestora este sub 16 ani.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes