Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosarul „Mită la RAR Braşov”. Procuror: „Existau defecțiuni la sistemul de frânare al mașinilor și cu toate aceste se trecea inspecția tehnică”

Publicat

pe

Publicitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au identificat 55 de autovehicule care sunt înmatriculate în judeţul Prahova, dar care au trecut de verificările tehnice la Registrul Auto Român filiala Braşov, existând suspiciunea că angajaţii RAR care au constatat că maşinile îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a fi puse în circulaţie au primit mită.

Procurorii braşoveni, care, miercuri dimineaţă, au făcut 38 de percheziţii în judeţul Prahova la persoane suspectate de fapte de corupţie, au identificat zeci de autovehicule care au trecut de inspecţiile RAR fără a îndeplini condiţiile necesare.

„Au fost identificate 55 de autoturisme autorizate la RAR Brașov fără a îndeplini condițiile tehnice necesare și astfel prezintă un pericol de circulație pe drumurile publice. Au fost emise 36 de mandate de aducere pentru 36 de persoane care dețin aceste autovehicule fiind conștiente că nu îndeplinesc aceste condiții tehnice. Aceste persoane au oferit bani sau bunuri unor angajați RAR Brașov pentru a obține înmatricularea acestor autovehicule deși conform legii nu ar fi trebuit înmatriculate. Este vorba despre verificarea tehnică efectuată în momentul înmatriculării autovehiculului. Este vorba despre o perioadă de 6 luni din 2021. Pentru început au fost efectuate percheziții la RAR Brașov și la mai multe domicilii din județul Brașov. Iar ulterior a reieșit că există o filieră și în județul Prahova, care înmatricula autoturisme la Brașov, tocmai profitând că puteau fi trecute cu vederea aceste defecțiuni tehnice, de la cele mai ușoare, până la cele grave. Existau situații în care existau defecțiuni chiar la sistemul de frânare al mașinilor și cu toate aceste se trecea inspecția tehnică. Audierile sunt în curs la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Mașinile au fost ridicate și vor fi supuse unor expertize tehnice la RAR Prahova.”, a transmis Claudiu Sandu, purtătorul de cuvânt al parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Există informaţii că persoanele din Prahova ar fi dat sume de bani sau alte foloase unor angajaţi ai RAR Braşov pentru ca vehiculele să treacă cu bine inspecţiile.

Publicitate

Cele 55 de autovehicule au fost identificate şi vor fi supuse unor noi verificări.

La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de persoane sunt audiate, în acest dosar, la sediul Parchetului din Ploieşti.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes