Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosarul „Mită la RAR Brașov” a ajuns până în judeţul Prahova. 38 de maşini cu defecţiuni grave ar fi trecut testul cu șpagă plătită la angajați. Mita era între 400 şi câteva mii de lei

Publicat

pe

Nu mai puțin de 38 de mașini cu defecțiuni grave, toate cu numere de Prahova, ar fi fost înmatriculate cu șpagă plătită la angajații RAR din Brașov, acuză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. În acest dosar au loc percheziții atât în Prahova, la Mizil, dar și în Brașov.

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Investigații Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 38 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal, în care sunt cercetate fapte de corupție”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Conform unor surse judiciare citate de ziare.com, ancheta vizează proprietari de autoturisme din zona orașului Mizil, dar și din comuna Sângeru, județul Prahova care ar fi mituit angajați ai RAR Brașov pentru ca aceștia să închidă ochii în fața defecțiunilor depistate la mașinile care urmau să fie înmatriculate.

Sursele citate au precizat că mita varia de la 400 de lei până la câteva mii de lei, în funcție de cât de grave erau defecțiunile autoturismelor.

Publicitate

În cadrul activităților procedurale, se urmărește descoperirea și ridicarea mai multor autovehicule, precum și mijloace de probă, care urmează a fi administrate ca probatoriu, pentru stabilirea stării de fapt, a precizat IPJ Brașov.

Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităților de parchet și poliție, pentru audieri.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes