Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosarul Fabrica de bani falşi de la Braşov: „Falsificatorii aveau cunoştinte temeinice de chimie, de inginerie mecanică şi de tipografie, iar bancnotele au fost realizate la un nivel superior”

Publicat

pe

Publicitate

O grupare de infractori români a reușit să plaseze sute de mii de euro falși în zece tari din Europa. Banii erau contrafăcuți în două imprimerii clandestine din Brașov. Polițiștii au intrat pe fir și au organizat mai multe percheziții.

Descinderile au avut loc miercuri dimineața. Mai mulți polițiști și procurori de la crimă organizată au descins în 28 de locații din Brașov, Craiova, Ploiești și Alba. Au descoperit aparatura folosita în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale) dar și documente de identitate ce par a fi contrafăcute.

Un specialist al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a declarat joi, 28 ianuarie, că „din investigații a rezultat că o parte din membrii grupării ar fi întrevăzut o oportunitate și în contrafacerea bancnotelor autohtone, din cupiură de 100 de lei.

În sensul acesta au depus mai multe eforturi pentru achiziționarea de tehnică și echipamente specifice pentru contrafacerea acestor monede.

Publicitate

Polițistul a mai precizat că falsificatorii aveau cunoștinte temeinice de chimie, de inginerie mecanică și de tipografie iar bancnotele au fost realizate la un nivel superior astfel că acestea să poată fi tranzacționate între persoanele fizice, scrie ziare.com.

Miercuri, în urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

Detalii despre dosar şi video cu descinderile puteţi vedea AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes