Connect with us
Publicitate

Social

Dosare penale în cazul SMS-urilor capcană de tip „Ai un nou mesaj vocal de la prietenii tăi”

Publicitate

Publicat

pe

La finalul lunii aprilie, reprezentanții Poliției Române atrăgeau atenția asupra unei noi metode de înșelătorie, după ce foarte mulți oameni au reclamat faptul că au primit SMS-uri în care li se cerea să acceseze un link pentru a asculta un mesaj vocal. Au fost deschise trei dosare penale.

Publicitate

„Ai un nou mesaj vocal de la prietenii tăi. Ascultă-l aici […]” a fost un nou mesaj de tip spam pe care foarte mulți români l-au primit în perioade sărbătorilor de Paști.

Reprezentanții Poliției Române au transmis atunci că aceste mesaje – trimise prin SMS, WhatsApp sau Messenger – conțin linkuri dăunătoare, expunându-i pe oameni pericolelor în mediul online.

Inspectoratul General al Poliției Române a comunicat marți, 10 mai, pentru HotNews.ro că nu deține toate datele statistice privind numărul persoanelor care au căzut pradă acestei înșelătorii, însă au fost deschise trei dosare penale generate de acest mod de operare, prejudiciile fiind cuprinse între 70 și 600 de euro.

Publicitate

Chiar în perioada Paștelui, unii români au raportat că au descărcat și instalat o aplicație malițioasă care solicita multiple permisiuni. Odată acordate, aplicația le permitea atacatorilor să-i spioneze pe oameni și să le extragă datele importante, a atenționat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes