Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosare penale deschise de Poliţia Braşov pentru patru comercianţi care vindeau „fake-uri”. Marfă confiscată în valoare de aproape 12.000 de lei

Publicat

pe

La data de 18.01.20234, în baza prevederilor unui plan de acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniul evaziunii fiscale și protecției drepturilor de proprietate intelectuală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective extinse, în municipiul Brașov.

Publicitate

Obiectivul principal al acțiunii a fost reprezentat de verificarea agenților economici care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse, în special cu jucării, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate industrială. De asemenea, polițiștii au verificat și respectarea prevederilor legale privind obligația utilizării caselor de marcat fiscale, pentru evidențierea veniturilor și respectarea înregistrării, în evidențele contabile, a operațiunilor comerciale efectuate.

Cei 17 polițiști angrenați în cadrul acțiunii au verificat 4 operatori economici, context în care au legitimat 6 persoane și au constatat 4 infracțiuni asociate nerespectării prevederilor legale cu privire la mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru a societăților comerciale, polițiștii au identificat, în total, un număr de 280 de bunuri, jucării și articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci de notorietate și despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute. În acest context, în vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat bunurile, a căror valoare totală aproximativă este de 11.850 de lei.

Publicitate

În urma acțiunii au fost întocmite 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punere în circulație de produse contrafăcute”, iar cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru probarea întregii activități infracționale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes