Connect with us
Publicitate

Administrație

Dosar penal pentru amenințări și injurii pe Facebook. O simplă plângere la Poliție poate duce chiar și la reținerea făptașului

Publicat

pe

Persoanele care amenință sau înjură pe Facebook se pot alege cu dosar penal și pot fi trași la răspundere. Asta a aflat și un bărbat din București care s-a trezit sâmbătă dimineață, cu mascații la ușă, după ce a amenințat cu moartea un alt internaut și familia acestuia.

Publicitate

De asemenea și un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a statutat încă de la sfârșitul lui 2016, că site-ul de socializare Facebook este spațiu public.

Ce s-a întâmplat mai exact. Joi, 27 august un bărbat s-a prezentat la secția 19 a Poliției Capitalei și a depus o plângere în care a spus că a fost amenințat cu moartea, atât el cât și familia sa, de către o altă persoană, într-un video.

Publicitate

Mai mult de atât, în timpul filmării video cel care îl amenința i-a aratat bărbatului o sabie și un pistol tip air soft.

După câteva zile de cercetări, mascații din București au descins la adresa celui care l-a amenințat pe bărbatul care a depus plângerea.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat un pistol air soft, dar și mai multe cuțite și o sabie.

Acesta s-a ales cu dosar penal, iar după percheziții a fost dus la audieri. Mai mult a fost reținut pentru 24 de ore.

Acum, Potrivit Codului Penal, bărbatul în cauză riscă închisoarea de la trei luni până la un an, sau amendă penală.

Publicitate

Un bărbat din Alba Iulia are și el dosar penal după ce l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat

C. Raul se află sub control judiciar după ce într-o postare pe Facebook a scris următoarele la adresa secretarului de stat Raed Arafat: ”Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră!/Am primit dreptul de a ucide în numele poporului român”.

La scurt timp postarea s-a viralizat pe internet, unde a strâns mii de distribuiri dar și like-uri. Ulterior, postarea a dispărut de pe contul acestuia, iar proprietarul contului a pretins că postarea i-a fost ștearsă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Melos Negros

    19 decembrie, 2020 at 2:17 pm

    Astăprimăvară l-am reclamat și eu pe-un bagabont de pe facebook direct la poliție, și întrucât pe milițieni i-a durut drept în bașcheți, am revenit la bagabont și l-am înjurat și eu temeinic, ceea ce bagabontul nu s-a supărat deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes