Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosar penal în cazul trenurilor care ar fi putut exploda dacă se loveau în Gara Sighişoara

Publicat

pe

Poliţiştii Serviciului Transporturi Mureş s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul celor două trenuri ajunse pe aceeaşi linie, la Sighişoara, care ar fi transportat încărcături inflamabile, relatează Agerpres.

Publicitate

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un posibil eveniment petrecut la data de 8 iunie 2023, în Gara Sighişoara, în care un tren ar fi pătruns pe o altă linie, pe care se deplasa o altă garnitură de tren, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală. Cercetările sunt desfăşurate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă’, cu ocazia acestora urmând a fi verificate toate circumstanţele în care s-ar fi produs evenimentul în cauză”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Reacţia IPJ Mureş a venit la o zi de la apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia „o coliziune a două trenuri încărcate cu motorină, respectiv îngrăşăminte chimice” ar fi fost evitată în ultima clipă, în data de 8 iunie, în Gara Sighişoara.IPJ Mureş nu a precizat dacă incidentul a avut într-adevăr loc şi care a fost încărcătura celor două trenuri de marfă.

Tragedie evitată în ultima clipă 

Publicitate

Două trenuri care transportau motorină și îngrășământ chimic au fost la un pas să se ciocnească în gara Sighișoara. Se pare că unul dintre mecanici adormise. Incidentul a fost făcut public de clubferoviar.ro și a avut loc joi dimineață.

Club Feroviar a susținut că CFR a mușamalizat acest caz, evenimentul fiind anunțat doar după ce publicația a chestionat autoritățile. Mecanicul unui tren CFR ar fi adormit, iar trenul a depășit semnalul de ieșire din stație aflat pe roșu. În plus, trenul era în neregulă din punctul de vedere al siguranței feroviare, având sistemul de protecție INDUSI izolat, mai scrie publicația.

Trenul, care aparține OTF Grup Feroviar Român SA a trecut peste macaz și a intrat pe lina în care venea din sens opus trenul OTF CER-Fersped SA, ce urma să tragă în stația CF Sighișoara, la lina 4.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes