Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dosar penal în cazul tânărului care a murit în timpul raliului de la Brașov. Mai mulţi piloţi au reclamat nereguli

Publicitate

Publicat

pe

Urmează o anchetă dificilă în cazul tânărului de 19 ani ucis în timpul unei curse automobilistice desfășurate la Brasov. Adolescentul se afla pe câmp, la distanță de șosea, dar a fost spulberat de un bolid care a ieșit de pe pistă.

Mai mulți piloți care au concurat reclamă nereguli, însă organizatorii spun că au luat toate măsurile de siguranță, relatează stirileprotv.ro .

Publicitate

Un Porsche și un Lamborghini erau cele mai așteptate mașini la cursa desfășurată pe centura ocolitoare a Brașovului.

60 de concurenți s-au aliniat la startul concursului “accelerare pentru amatori”. Toți – tineri pasionați de mașini cu motoare puternice. De pe margine îi urmăreau zeci de curioși.

Cu 270 de kilometri pe oră, Porsche-ul, condus de un pilot profesionist, a trecut primul linia de sosire.

Publicitate

La doar câteva fracțiuni de secundă în urma lui, Lamborghiniul Huracan, de culoare albă, condus de un amator – derapează, trece milimetric prin spatele câștigătorului și iese în decor unde spulberă un tânăr din public. Pilotul din Porsche a văzut întreaga scenă în oglinda retrovizoare.

„În afara părții carosabile se pare că se afla și acest tânăr, care și-a pierdut viața, fiind acroșat în momentul ăla. Vă dați seama, mașina l-a luat, s-a rostogolit probabil cu el. L-am văzut pe tânărul acela lovit jos. Nu puteam să fac absolut nimic pentru el, pentru că era într-o stare foarte gravă”, a declarat pilotul Andrei Enescu, pentru stirileprotv.ro.

Tânărul lovit de bolidul care rula cu 240 de kilometri pe oră n-a avut nicio șansă. Venise special la Brasov, din orașul Victoria, să vadă cursa. Era pe câmp, dincolo de linia de sosire, într-un loc unde nu mai erau delimitate zone pentru public.

Ancheta declanșată de autorități va trebui să lămureasca dacă organizatorul a luat toate măsurile necesare pentru siguranța publicului și a piloților.

„Nu putem să punem din om în om, adică să ne punem noi, oamenii de ordine ca în spatele nostru să nu mai vină nimeni. Se poate întampla să se apropie”, a explicat organizatorul competiției.

Publicitate

Pe de altă parte, piloții ar fi semnalat după tura de probă că mașinile riscă să derapeze pentru că pe carosabil ar fi fost nisip și sare, deși organizatorii susțin că șoseaua era curată.

Imediat după linia de finish este o curbă ușoară la dreapta iar asta, spun piloții profesionisti, a fost o alegere nefericită a traseului, neconformă cu specificul cursei.

„Aceste evenimente ar trebui să aibă loc cu siguranță pe linii drepte, de aia se și cheamă curse de accelerare. Dar configurația traseului acolo este un viraj de dreapta lung. În momentul în care concurenții au sesizat asemenea lucruri trebuiau să se oprească ei din propria inițiativă, să nu ia startul”, a spus pilotul Dan Gîrtofan.

Pe de altă parte, imaginile suprinse în timpul cursei arată că mai mulți spectatori nu au respectat zona destinată lor și s-au apropiat prea mult de șosea.

În urma accidentului, cursa a fost anulată, iar anchetatorii au deschis și un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes