Connect with us
Publicitate

Economic

Donaţii cu cardul la cutia milei într-o biserică din Braşov. Credincioşii pot dona 5, 10 sau 50 de lei

Publicat

pe

Publicitate

În mai multe biserici romano-catolice din Transilvania sunt acceptate şi donaţii cu cardul – a precizat directorul economic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, transmite MTI, citată de Rador.

Stelian Veres a spus că posibilitatea ca vizitatorii şi credincioşii să poată dona cu cardul bancar a fost introdusă pentru început la Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia, respectiv în Cluj-Napoca, la biserica Sfântul Mihail, la biserica piaristă şi cea franciscană.

Acum, noul tip de donaţie este accesibil deja şi în biserica de la Şumuleu Ciuc, în biserica franciscană din Braşov şi în biserica romano-catolică din Satu Mare. La Şumuleu Ciuc, dispozitivul special a fost instalat chiar înainte de pelerinajul de anul acesta, însă publicaţia locală „Hargita Népe” a scris la vremea respectivă că deocamdată îl folosesc puţine persoane.

Potrivit lui Stelian Veres, întrucât acest lucru încă mai este considerată a fi o noutate, cei care aleg să facă donaţii prin intermediul cardurilor bancare sunt în principal tinerii.

Publicitate

„În orice caz, ideea a avut parte de o primire pozitivă din partea credincioşilor. În Alba Iulia, chiar şi pelerinii din străinătate sunt adesea uimiţi de cât de bună este ideea aceasta” – a spus directorul economic, care a adăugat că, potrivit feedback-urilor primite, în străinătate nu prea există astfel de posibilităţi.

Directorul economic Stelian Veres a subliniat că arhidieceza nu obligă parohiile să monteze astfel de dispozitive, dar în cazul în care doresc aşa ceva arhidieceza este cea care încheie contractul cu banca şi instalează dispozitivul care permite plata cu cardul bancar.

Terminalul POS este instalat de obicei la intrarea în biserici, unde credincioşii pot alege suma pe care doresc să o doneze – 5, 10 sau 50 lei – iar mai apoi să efectueze plata cu cardul lor bancar.

Potrivit portalului de ştiri al episcopiilor romano-catolice din Transilvania, Romkat.ro, prin montarea acestor dispozitive moderne, arhidieceza doreşte să se adapteze la situaţia în care tot mai puţine persoane utilizează plata în numerar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes