Connect with us
Publicitate

Administrație

Domeniul schiabil din Poiana Braşov va redeveni cel mai mare din ţară de iarna viitoare. Se va putea schia până în apropierea Râşnovului

Publicitate

Publicat

pe

Viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a anunţat că domeniul schiabil din Poiana Braşov va fi extins în acest an şi va depăşi din nou Sinaia ca lungime totală a pârtiilor.

Publicitate

După ce a fost depăşit în această iarnă ca lungime de Sinaia, domeniul schiabil din Poiana Braşove va redeveni cel mai mare din România. Aşa cum era în proiect încă de acum mai bine de 5 ani, domeniul schiabil va fi extins din Poiana Braşov spre Râşnov, anunţă adevarul.ro.

Abia încheiat acest sezon de schi, autorităţile locale din Braşov au demarat acţiunile pentru extinderea domeniului schiabil. Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia pe domeniul schiabil extins încă din sezonul următor, care se va deschide la sfârşitul acestui an.

Primăria Braşov a făcut eforturi şi în iarna abia încheiată pentru ca pârtiile de schi să se prezinte în condiţii cât mai bune şi zăpada să fie aşa cum şi-o doresc schiorii, de cea mai bună calitate.

Publicitate

„Am bugetat în acest an achiziţia a zece tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale. În acest fel, acoperirea domeniului schiabil va fi extinsă inclusiv penrtu partea inferioară a pârtiei Lupului. În acelaşi timp, ne-am propus să demarăm lucrările pentru instalarea sistemului de iluminat pe pârtiile Lupului Inferior şi Drumul Albastru”, a explicat viceprimarul Braşovului.

Sezonul recent încheiat a fost unul excelent pentru Poiana Braşov, cu noi recorduri în ce priveşte numărul de treceri prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu. Chiar dacă ninsorile nu au fost abundente, totuşi, în această iarnă a nins mai mult decât în precedentele două, în special în debutul şi finalul sezonului, astfel că au fost condiţii bune pentru schiori.

Sezonul deschis în Ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, a putut rămâne deschis până în 25 aprilie, după ce luna martie a fost una cu destul de multe precipitaţii, iar în aprilie au existat alte câteva zile cu ninsoare.

„Faptul că am avut o zăpadă de calitate, pârtii cu dimensiuni mari şi cu diferite grade de dificultate, un sistem de transport pe cablu foarte bine pus la punct, precum şi servicii diverse şi de calitate oferite de agenţii economici din staţiune a făcut ca numărul de braşoveni şi turişti care au ales Poiana pentru distracţia din timpul sezonului rece să fie foarte mare”, a mai exprimat viceprimarul Sebastian Rusu.

Edilul a precizat că, în sezonul recent încheiat, s-au înregistrat 2.022. 377 de treceri prin turnichete, un record pentru Poiană. Pentru aceasta a fost necesară producerea a 400.000 de metri cubi de zăpadă artificială de calitate.

Publicitate

În acest moment, domeniul schiabil din Poiana Braşov măsoară 24 de kilometri, cu unul mai puţin decât cel de la Sinaia. Odată cu extinderea din acest an, Poiana Braşov va avea din nou, de departe, cea mai mare lungime totală de pârtii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes