Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doliu la Sanctuarul Libearty, din Zărnești. Al doilea cel mai în vârstă urs din lume a murit. Yogy avea 43 de ani

Publicat

pe

Veteranul Sanctuarului Libearty din Zărnești a încetat din viață. La 43 de ani, Yogy, al doilea cel mai bătrân urs din lume, a murit în liniște în locul în care și-a trăit în tihnă ultimii ani. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții sanctuarului pe contul oficial de Facebook.

Publicitate

„Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty și probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluță din Ursa Mare. Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy ne-a uimit mereu cu poftă lui de viață și curiozitatea de-a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty. Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție. În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere. Luni dimineață Yogy a închis ochii pentru ultima oară și a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalți urși care trăiesc acum doar în inimile noastre. Drum lin, Yogy!”, au transmis reprezentanții sanctuarului.

La fel ca aproape toți urșii care au ajuns la sanctuar și povestea lui Yogy este una foarte tristă. Blănosul a ajuns la Zărnești în aprilie 2011. Până atunci, și-a petrecut viața după gratiile unei Grădini Zoologice din Sibiu. Cum era deja prea bătrân, alți urși mai tineri au fost aduși la zoo, iar Yogy a ajuns într-o cușcă mizerabilă și întunecată, în spatele grădinii, unde nimeni nu îl putea vedea.

Când reprezentanții rezervației din Zărnești au ajuns acolo, Yogy se resemnase deja cu ideea condamnării la închisoare pe viață. Echipa Sanctuarului s-a bucurat să preia ursul de 30 de ani și să-i ofere ocazia de a descoperi libertatea pădurii de stejari, cum Yogy nu a avut niciodată ocazia de a cunoaște un copac, iarba sau cerul albastru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes