Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doliu la Facultatea de Silvicultură din Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Este doliu la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Un profesor iubit de elevi a murit fulgerător.

„Profesorul Arcadie Ciubotaru (1948-2024)

Am primit cu întristare vestea plecării dintre noi a profesorului dr. ing. Arcadie Ciubotaru, un specialist de mare valoare în domeniul exploatării și prelucrării lemnului.

Profesorul Ciubotaru a urmat cursurile Facultății de Silvicultură și exploatări forestiere din Brașov între 1968 și 1973. Timp de cinci ani după absolvire a acumulat o vastă experiență practică în proiectarea și conducerea activităților de exploatări forestiere. În 1978 revine la facultatea din Brașov pe post de asistent, parcurgând apoi toate treptele ierarhiei universitare și obținând titlul de profesor în 1998. Un an mai târziu devine conducător de doctorat în domeniul Silvicultură. A publicat cărți de referință pentru disciplinele de exploatarea pădurilor și tehnologia prelucrării lemnului. S-a distins prin profesionalism, seriozitate, implicare, spirit didactic și organizatoric. A exercitat funcții de mare răspundere în cadrul universității noastre (cancelar, director de colegiu).

Publicitate

Zeci de generații de studenți nu vor uita prelegerile, ieșirile în teren și excursiile de studii efectuate împreună cu domnul profesor Ciubotaru – ocazii unice pentru a învăța lucruri extrem de utile pentru profesia de inginer silvic.

Priveghiul va avea loc luni, 15 aprilie, ora 17:00, iar înmormântarea marți, 16 aprilie, ora 13:00 la biserica Sfânta Treime din Schei.
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere”, este anunțul postat de Facultatea de Silvicultură pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes