Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doliu în lumea medicală. Președintele Societății Academice de Medicină a Familiei, braşoveanul Adrian Restian, s-a stins din viaţă

Publicat

pe

Publicitate

Este doliu în sistemul medical românesc. A murit Adrian Restian, președintele Societății Academice de Medicină a Familiei. braşoveanul Adrian Restian (86 de ani) a fost și membru titular al Academiei de Științe Medicale.

S-a născut la Brașov pe 21 august 1936. Aici a și activat ca medic în primii ani de carieră. A urmat trecerea în Capitală.

În București, a fost cercetător principal la Institutul de Sănătate Publică, din 1995, dar și director al Institutul de Formare Postuniversitară din București în perioada 1990—1995.

Apoi, începând cu anul 1998 a fost conferențiar universitar la Universitatea de Medicină din București, transmite fanatik.ro.

Publicitate

Un nume imens în lumea medicală, dr. Adrian Restian s-a stins din viață, marți, 19 aprilie. A fost un cercetător de renume, profesor universitar și autorul multor volume în domeniul medical. S-a remarcat ca unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ai României, care și-a dedicat viața medicinei de familie.

Anunțul decesului a fost făcut de Marinela Olăroiu, fondator și redactor șef Revista Română de Medicina Familiei, pe pagina de Facebook a Revistei.

”Cu profundă mâhnire am luat cunoștință de dispariția dintre noi a domnului Academician Profesor Doctor Adrian Restian, Președinte Societatea Academică de Medicină a Familiei (SAMF) și Membru titular al Academiei de Științe Medicale.

Contribuția remarcabilă a domniei sale de-a lungul anilor – cercetări, publicații, cărți, interviuri, prezentări, prima curriculă de pregătire pentru rezidenți în specialitatea medicină de familie… – a contribuit la dezvoltarea medicinei generale și de familie din România. Exprim pe această cale condoleanțe familiei și îi urez un drum lin către lumea de dincolo”, a scris dr. Marinela Olăroiu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes