Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi urși au fost loviți mortal de mașini în județul Covasna. Accidentele au avut loc în apropiere de localitățile Olteni și Reci

Publicat

pe

Accidentele în care urșii sunt loviți de mașini sunt tot mai dese, în județul Covasna, iar aceste incidente pare că devin un fenomen. Două exemplare au murit după ce au fost lovite de autoturisme, în două localități diferite, la interval de câteva ore. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna pe pagina oficială de Facebook.

Publicitate

Primul accident a avut loc miercuri seara, în apropiere de localitatea Reci.

„În data de 13.09.2023, ora 23:30, ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni s-a adus la cunoștință faptul că pe DN 13E, în extravilanul localității Reci se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Reci, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Șapte ore mai târziu, un alt accident asemănător a fost semnalat, dar de această dată în apropiere de localitatea Olteni.

Publicitate

„În data de 14.09.2023, ora 06:30, în urma unui alt apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni s-a adus la cunoștință faptul că pe DN 12, la intrare în loc. Olteni se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Bodoc, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental”, au mai anunțat autoritățile de mediu.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna cele două exemplare de urs au fost transportate spre incinerare la o unitate autorizată. În ultimele luni, au fost semnalate în jur de 10 accidente care s-au soldat cu moartea urșilor, iar pe rețelele de socializare a început o întreagă dezbatere. În vreme ce internauții susțin că animalele ar fi fost ucise intenționat, autoritățile din Covasna spun că urșii au murit după ce au fost loviți de mașini. Ca să susțină informațiile lansate în spațiul public, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna au postat pe internet și fotografii cu animalele decedate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes