Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Doi turişti au ajuns călare tocmai din Mongolia în Munţii Bucegi. Au schimbat până acum 50 de cai

Publicat

pe

Au pornit, acum doi ani, în aventura vieții lor și, de atunci, au adunat amintiri cât pentru o viață. Este  povestea unui cuplu pasionat de călătorii şi de cai. Cei doi au pornit călare din Mongolia cu destinaţia Scoția. Traversează acum România şi spun că Munţii Bucegi le-au oferit printre cele mai frumoase privelişti de până acum.

Pete are 43 de ani, este australian și a fost militar de carieră. Și-a cunoscut partenera de călătorie în 2019, în Mongolia. În același an, Luisa și Pete au cumpărat primii cai și au pornit la drum. Aventura i-a purtat prin Federația Rusă, prin Turcia, Bulgaria și acum prin România.

„Am avut de toate, am avut stepa din Kazahstan, pădure, în Turcia, am călărit și prin deșert și, acum, aici, în munți e pur și simplu uimitor.„, spune Luisa Mayr, turistă.

Călăritul prin Capadocia, sub un cer plin de baloane cu aer cald sau priveliștile Bucegilor, pe care tocmai i-au traversat, sunt printre cele mai frumoase amintiri ale acestei aventuri. Pete și Luisa petrec cele mai multe nopți sub cerul liber.

Publicitate

„Toată lumea întreabă ce loc de muncă ai, unde trăiești, ce mașină conduci. Nimeni nu întreabă dacă ești fericit.”, spune Pete Breidahl, turist.

Cei doi au schimbat aproape 50 de cai, în această călătorie. Multe ţări nu acceptă traversarea graniţelor cu aceste animale. Caii de acum i-au luat din Bulgaria.

„Învăț, cresc, îmi petrec timpul cu acești doi cai minunați, cel mai frumos câine și cel mai frumos om. Nu îmi doresc altceva. Sunt liberă, pe de-a-ntregul.”, spune Luisa Mayr, turistă.

Luna trecută, cei doi au fost văzuţi traversând centrul istoric al Craiovei, oferind curioşilor o scenă parcă desprinsă din filmele western. Aventurierii vor să ajungă până la iarnă în Germania, locul în care s-a născut Luisa. Iar în 2022 își doresc să ajungă în Scoția – ținta finală a călătoriei.

Un material video cu cei doi turişti puteţi urmări pe observatornews.ro.

Sursa foto: Claudiu Loghin

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes