Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi proxeneţi au prostituat două femei în Braşov şi alte 5 judeţe. Le-au convins să se prostitueze prin metoda „loverboy”

Publicat

pe

Publicitate

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au prostituat două femei în Braşov și alte cinci județe din țară, folosind metoda „loverboy”.

Doi bărbaţi din Călăraşi, acuzaţi că au înlesnit, în mod repetat, activitatea de prostituţie a două femei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, în cadrul unor activităţi operative în municipiul Arad, transmite monitorulcj.ro.

„În fapt, din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada iulie – octombrie, doi bărbaţi, de 32 şi 33 de ani, ambii din judeţul Călăraşi, folosind metoda ‘Loverboy’, ar fi săvârşit acte de proxenetism în şase judeţe din ţară, respectiv Sălaj, Cluj, Hunedoara, Braşov, Arad şi Constanţa, constând în aceea că au înlesnit, în mod repetat, activitatea de prostituţie a două persoane de sex feminin şi au beneficiat de sumele de bani obţinute de cele două femei”, se arată, luni, într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au efectuat, duminică, o percheziţie auto şi patru controale corporale, în Arad, în urma cărora au descoperit şi ridicat patru telefoane mobile şi 2.200 de lei. „Faţă de cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi procurorului de caz cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se mai arată în comunicatul menţionat. Suportul de specialitate a fost asigurat, în acest caz, de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Publicitate

Ce este metoda „loverboy”

Metoda „loverboy” este una dintre cele mai folosite metode de racolare a tinerelor vulnerabile de către traficanții de persoane. Multe fete și femei din România ajung să practice prostituția din cauza celor care folosesc această metodă.

Tehnica „loverboy” constă într-o interacțiune între traficant și o femeie, înainte de a fi pusă să practice prostituția. Traficantul se prezintă femeii ca fiind un bărbat cu intenții bune și convinge o victima să fie într-o relație cu el, ca apoi să se îndrăgostească și să fie împinsă spre prostituție. Mai apoi, proxeneții fac bani pe urma acestor femei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes