Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Doi preoți din Sibiu le cer enoriașilor să nu mai dea bani pe coroane la înmormântări: „Sunt bani arși”. Ce propun în schimb

Publicat

pe

Foto: Facebook / George Piț

Doi preoți din Sibiu le-a propus enoriașilor să nu mai cumpere coroane pentru decedați și să ofere mai degrabă banii respectivi familiei îndoliate. Este vorba despre George Piț și Emilian Mihăilescu din comuna Slimnic. De multe ori, cel care a decedat a trecut printr-o boală grea și costisitoare, iar familia sa are mare nevoie de ajutor.

Publicitate

Propunerea a fost făcută pe pagina de Facebook a unuia dintre preoți și are acordul consilierilor parohiali.

”În discuțiile care au avut loc s-a argumentat că există mai multe motive care să sprijine acest demers,

  • că sunt bani arși,
  • că nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului,
  • dar poate că cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm.

Eliminăm astfel și poluarea, care este un  aspect foarte important. Sigur a fost emisă și părerea că această schimbare nu se poate face brusc, dar cu perseverență, probabil că în câțiva ani această schimbare se va generaliza.

Publicitate

Bineînțeles pentru familie sau în onoarea răposatului poate fi dusă și o simplă floare, nu e neapărată nevoie o coroană”, a scris preotul Piț.

El propune să fie scrise anunțuri la biserici prin care oamenii să fie înștiințați de noul obicei.

”În acest sens s-a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul <<ajutor pentru familie>> cutie care să însoțească sicriul răposatului în cele două sau trei zile de priveghere creștinească. Să luăm seama și să schimbăm în bine lucruri care pot fi schimbate prin decizii înțelepte”, a mai scris preotul.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes