Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi polițiști din Covasna, trimiși în judecată pentru că au ignorat cazul fetei vândute de tatăl ei pe 50 de lei și o ladă de bere

Publicat

pe

Cazul tinerei din Covasna, care a fost vândută de tatăl ei pentru suma de 50 de lei și câteva sticle de bere scoate la iveală un alt detaliu șocant. Deși fata a cerut ajutorul poliției după ce a fost supusă unor abuzuri greu de imaginat, cei care erau plătiți să își apere semenii au ignorat apelul disperat al copilei. Vorbim despre doi polițiști din Târgu Secuiesc, care au fost trimiși în judecată pentru că nu și-au făcut datoria.

Publicitate

Potrivit stirileprotv.ro, fata de 14 ani a fost vândută de tatăl ei unor indivizi care o foloseau drept sclavă sexuală, o băteau regulat și o puneau la muncă. Copila a reușit să scape din acest iad abia după trei ani.

Povestea halucinantă începe în vara lui 2018, pe când avea 14 ani. A fost părăsită de mamă și dată de tată unui bărbat de 37 de ani, în schimbul unor sticle de băutură și a unor sume de bani. Cel care a luat-o în casa lui o forța să întrețină relații sexuale cu el, sub amenințarea cuțitului și a bătăilor. Calvarul a durat doi ani. Sunt amănunte care nu pot fi, pur și simplu, povestite.

Fata a reușit să evadeze de câteva ori și s-a întors acasă, la tatăl și frații ei mai mici, în această zonă de la marginea orașului Târgu Secuiesc. De fiecare dată, părintele a înapoiat-o bărbatului care o folosea drept sclavă sexuală.

Publicitate

Halucinant este că adolescenta a cerut ajutorul poliției și a povestit că a fost violată sistematic, dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Acum, doi ofițeri sunt trimiși în judecată pentru că au ignorat-o. Ambii spun că au amânat cercetările pentru că aveau prea multe sarcini. Unul ar fi susținut că fata și-a retras plângerea, însă hârtia care îi atestă vorbele nu este semnată de victimă, ci tocmai de tatăl abuzator. De altfel, și rudele îl acoperă pe individ.

În ianuarie 2021, fata a fost vândută unui alt bărbat, care a tratat-o în același mod. Abia după cinci luni a reușit să scape. Avea deja 17 ani și a știut să-și apere mai bine cauza. Acum se află în grija Direcției pentru Protecția Copilului Covasna.

„Sperăm că cu ajutorul nostru să găsească un loc de muncă și să poată să înceapă o viață cât de cât normală. Foarte mult s-a lucrat cu ea, ca să treacă peste această traumă sau să uite cât de cat”, a declarat Maria Vass, director general DGASPC Covasna, citată de aceeași sursă.

Pus în fața unui cumul de infracțiuni – trafic de minori, rele tratamente, loviri sau alte violențe și viol in formă continuată, Tribunalul Covasna a dat pedepse exemplare în acest caz: tatăl fetei este condamnat la 12 ani de închisoare, iar cei doi violatori la câte 9 ani și 3 luni de detenție. Împreună, trebuie să-i plătească victimei 50.000 de euro daune morale. Procesul celor doi polițiști, care ar fi trebui să o protejeze pe copilă, dar nu și-au făcut datoria, continuă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes