Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi oameni de afaceri reţinuţi şi doi directori de companii de stat sub control judiciar, după percheziţiile DNA de ieri care au avut loc şi la Braşov

Publicat

pe

Figura centrală a dosarului este omul de afaceri Ion Macovei, cel care apare şi în dosarul ARSVOM din 2021 în care îl critica pe liderul USR, Cătălin Drulă

Publicitate

În acelaşi dosar apărea şi numele liderului PNL, Iulian Dumitrescu. Şi în prezentul dosar Macovei invocă numele lui Dumitrescu, a apropiaţilor lui Dumitrescu dar şi a altor figuri publice şi politice, transmite businessmagazin.ro.

Macovei, locatar al complexului de lux Stejarii – şi-ar fi declinat în discuţii mai multe identităţi – şi ar fi cerut unui şef de companie de stat care l-a denunţat la DNA să urgenteze plăţi pentru 2 firme, să încheie noi contracte şi să modifice contracte în schimbul rămânerii în funcţia de conducere sau numirii în altele

Discuţiile despre bani şi intervenţii ar fi fost purtate în mai multe restaurante din Bucureşti: Don Cafe Braserie Dorobanţi, Isoletta/ Herăstrău, Arogant, Stadio Union, Doi Cocoşi

Publicitate

Procurorii DNA suspectează că diverse sume de bani ar fi fost remise în interiorul unor autoturisme, în parcările restaurantelor sau chiar pe drumuri publice

Celălalt om de afaceri ar fi vorbit singur în maşină şi ar fi purtat discuţii imaginare în care ar fi descris presiunile legate de bani. Şi el ar fi dat mită directorului Sucursalei Electrocentrale Rovinari dar şi directorului Centralei Termoelectrica Bucureşti Sud/ CET SUD Elcen

Doi oameni de afaceri, Ion Eugen Petru şi Ion Macovei, dar şi doi directori din sectorul energetic – Dorin Adrian Ecobescu (director al Centralei Termoelectrica Bucureşti Sud/ CET SUD Elcen) şi Iosif Chircă (director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari) sunt vizaţi de procurorii DNA în noul dosar privind potenţiale acte de corupţie în domeniul energiei.

Procurorii îi acuză pe cei doi oameni de afaceri de potenţiala săvârşire a mai multor infracţiuni de luare/ dare de mită, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi de deturnare a licitaţiilor publice, motiv pentru care au dispus reţinerea lor preventivă pentru 24 de ore.

Surse judiciare susţin că omul de afaceri Ion Eugen Petru ar fi dat omului de afaceri Ion Macovei, în numerar şi transferuri bancare suma totală de 514.375 lei ( peste 102.000 de euro), după ce Macovei ar fi pretins că are influenţă asupra conducerii a două societăţi cu capital majoritar de stat din România.

Publicitate

Macovei ar fi cerut unui şef de companie de stat urgentări de plăţi pentru 2 firme ( SC Techno Montaj SRL din Braşov şi SC Energomontaj SA din Bucureşti), încheieri de noi contracte şi modificări ale acestora în schimbul folosirii influenţei pentru menţinerea în funcţii de conducere sau, după caz, numirea în alte funcţii.

Cine este Ion Macovei

Ion Macovei este acelaşi om de afaceri care apare şi în dosarul din 2021 privind Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Acel dosar a fost instrumentat de DNA Constanţa.

În acel dosar, Macovei invoca în mod negativ numele liderului USR, Cătălin Drulă (n.r. Ion Macovei: „este totuşi o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine – acest Drulă şi trebuie să găsim o soluţie pentru el”).

Şi numele liderului PNL, Iulian Dumitrescu, apare în dosarul din 2021 privind Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare în care, la fel, sunt invocate mai multe figuri politice.

Ion Macovei este un om de afaceri din Galaţi, care a deţinut/ deţine mai multe firme, în mai multe judeţe, într-una dintre ele fiind asociat cu Viorel Vasile Grigore, din Călăraşi, apropiat de Iulian Dumitrescu.

Publicitate

Născut în Văleni de Munte/ Prahova, Iulian Dumitrescu şi-a început afacerile şi cariera politică în Călăraşi, fiind iniţial, în perioada 2012-2016, senator de Călăraşi.

Deşi are domiciliul declarat în Bucureşti, Ion Macovei stă într-un apartament din complexul Stejarii, acolo unde locuieşte şi liderul PNL, Iulian Dumitrescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes