Connect with us
Publicitate

Social

Doi oameni au primit o nouă şansă la viaţă după ce familia unui bărbat aflat în moarte clinică a decis să îi fie prelevate organele. Operaţia a avut loc la Spitalul Judeţean Braşov

Publicat

pe

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a avut loc a treia prelevare de organe din acest an de la un pacient, decedat în urma unui traumatism cranian sever, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. Astfel, prin acest gest alți doi pacienți au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant renal.

Publicitate

Ieri pentru doi pacienți aflați pe lista de așteptare pentru un transplant renal a apărut speranța la o viață mult mai bună. Intervenția de prelevare a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi , condusă de Dr. Daniel Andone.

Astfel, de Ziua Mondială a Rinichiului, echipele de profesioniști de la Centrul de Transplant Renal al Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon”Iași, coordonat de Prof. Dr. Adrian Covic, și-au folosit întreaga lor pricepere și măiestrie pentru a aduce bucuria în viața a doi pacienți care aveau nevoie de un transplant renal.

„E o coincidență îmbucurătoare pentru toată lumea, dar mai ales pentru acești doi pacienți. Transplantul renal este una din metodele de tratament ale bolilor renale cronice care oferă o calitate a vieții mai bună, o mai multă independență și un mod de viață apropiat de până la îmbolnăvire.

Publicitate

Încă o dată, mulţumim cu profund respect familiei donatorului pentru șansa la viață oferită unor necunoscuți aflați în suferință. De asemenea, mulțumim tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salavarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă, precum și conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant.”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Din echipa ATI au făcut parte Dr. Simona Gălbineanu – KDP, Dr. Dragoș Grusea – coordonator transplant, Dr.Ruxandra Jitaru – medic rezident ATI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes