Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Doi jandarmi din Brașov au fost premiați de președintele României. Militarii au primit medalii pentru că au intervenit la un scandal petrecut în oraș

Publicat

pe

Publicitate

Doi militari din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” din Brașov au fost premiați de președintele României, Klaus Iohannis, pentru că au intervenit la un scandal petrecut pe o stradă din oraș. Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva luni, iar povestea faptelor lor a ajuns până la șeful Statului, care a decis să le ofere două dintre cele mai nobile distincții militare.

Cei doi subofițeri, plutonier adjutant Alupoae Constantin- Marius și plutonier Țabrean Bogdan-Dimitrie au fost premiați cu Medalia Bărbăţie şi Credinţă, clasa a III-a, cu însemne militare, pentru rezultatele deosebite obţinute în exercitarea atribuţiilor şi îndeplinirea misiunilor. Distincțiile au fost înmânate de către colonelul Mitu Leontin, reprezentant al Jandarmeriei Române, cu ocazia desfășurării bilanțului anual.

„Cei doi subofițeri -Plutonier adjutant Alupoae Constantin- Marius și Plutonier Țabrean Bogdan-Dimitrie – au primit această distincție pentru soluționarea unui eveniment amplu, cu implicarea mai multor persoane vătămate. Aflați în serviciu de menținere a ordinii și siguranței publice, în urma unui apel SNAU 112, aceștia au intervenit la un eveniment unde apelantul sesiza fapte de agresivitate asupra sa și tulburarea ordinii publice. Deși cei doi jandarmi au fost puși în pericol, aceștia au intervenit cu profesionalism, reușind să salveze viața persoanei vătămate și să îl prindă pe agresor. Colegii noștri au dovedit profesionalism, implicare și responsabilitatea față de siguranța oamenilor”, au declarat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă „BUREBISTA” Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes