Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Doi copii de doar 12 ani, din Codlea, au dat dovadă de foarte mult curaj. Au urmărit doi hoţi până ce poliţia a reuşit să îi prindă

Publicat

pe

Publicitate

O adevărată lecţie de curaj ne dau doi copii de 12 ani din oraşul Codlea. Prieteni la cataramă, băieţii i-au ajutat pe poliţişti să prindă doi tineri care le furaseră un telefon.

I-au urmărit pe răufăcători, i-au fotografiat, au sunat la 112 şi au pornit apoi cu oamenii legii pe urmele suspecţilor. În mai puţin de o oră, aceştia din urmă erau încătuşaţi.

Elevi în clasa a 6-a, Andrei şi Ionuţ erau, ca de obicei, împreună când au fost opriţi de tâlhari.

„Unul dintre ei ne-a întrebat cât e ceasul, am scos telefonul, l-am scos ca să-i zic cât e ceasul. El mi l-a luat din mână şi a fugit. Şi am pornit după ei.”, spune Andrei Iatan, unul dintre copii.

Fără să se piardă cu firea, Andrei a sunat la 112, a povestit cu lux de amănunte cele întâmplate şi a reuşit să le trimită poliţiştilor chiar şi o fotografie cu făptaşul.

Publicitate

„Sincer, eram panicat şi am făcut ce mi-a venit în cap. Am sunat la poliţie, am încercat să fac poze şi m-am ţinut după ei ca să pot spune poliţiei unde sunt. Exact atunci a ajuns un echipaj de poliţie, am intrat în maşină şi ne-am plimbat printre blocuri şi l-am găsit pe cel cu geaca gri.”, spune Ionuț Agapie

Poliţia din Codlea a mobilizat toate echipajele în zona indicată de copii. Andrei a participat la căutări alături de agenţi. Mama a aflat cu surprindere că fiul ei e puţin ocupat să le ia urma unor hoţi.

„În momentul când am auzit ce s-a întâmplat prima reacţie a mea a fost să îl sun să văd ce se întâmplă, unde e. Când a răspuns, zice: chiar nu am timp să vorbesc, sunt în Duster cu poliţia. N-are timp să ne explice, el era în urmărire.”,  spus Anca Agapie, mama lui Ionuț.

În mai puţin de o oră, suspectul şi complicele lui erau încătuşaţi iar prejudiciul, adică telefonul lui Andrei, era şi el recuperat.

„A reacţionat ca un adult. Poate că noi adulţii ne mai pierdem în astfel de situaţii şi nu ştim să reacţionăm, el a dat dovadă de civism şi l-am felicitat. Nu mulţi adulţi intervin. Chiar nu intervin, poţi să păţeşti orice şi trec pe lângă tine. Iată că acest copil ne dă o mare lecţie.”,spune Monica Iatan, mama lui Andrei.

Suspecţii, doi tineri în vârstă de 19, respectiv 22 de ani, au ajuns în arestul poliţiei şi urmează să dea socoteală pentru furt şi complicitate la furt, relatează stirileprotv.ro.

Un material video care povesteşte isprava celor doi copii puteţi vedea AICI.

Sursa foto: Electra Ghiza

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes