Connect with us
Publicitate

Administrație

Doi consilieri locali din Hălchiu acuzaţi de conflict de interese, după ce au votat atribuirea de păşuni către membrii de familie

Publicitate

Publicat

pe

Doi consilieri locali din comuna Hălchiu au fost găsiţi de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate. Conform ANI, Petru Drugan şi Samoilă Necula au participat la dezbaterile şi la votarea unor hotărâri de Consiliu Local prin care au fost închiriate de către primăria comunei, prin atribuire directă, mai multe parcele de păşune din proprietatea Comunei Hălchiu. Cele două fapte au avut loc în mandatul 2016 – 2020. Petre Drugan este consilier local şi în această legislatură, în schimb Samoilă necula nu a mai prins un loc în Consiliul Local Hălchiu în 2020.  

Publicitate

Petru Drugan, Consilier local în cadrul C.L. al Com. Hălchiu, Jud. Braşov, conflict de interese

În perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la data de 10 mai 2019 la deliberarea şi adoptarea Hotărârii C.L pentru aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafeţe de păşune proprietate privată a comunei Halchiu. Ulterior adoptării Hotărârii C.L, la data de 14 mai 2019, Primăria comunei Hălchiu a încheiat cu tatăl persoanei evaluate un contract privind închirierea prin atribuire directă a unei suprafeţe de păşune aflată în proprietatea privată a comunei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 şi cu prevederile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr.393/2004 (dispoziţii legale în vigoare la data săvârşirii faptei).

Publicitate

Necula Samoilă, fost Consilier local în cadrul C.L. al Com. Hălchiu, Jud. Braşov, cinflict de interese

În perioada exercitării mandatului 2016 – 2020 de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la data de 10 mai 2019, la deliberarea şi adoptarea Hotărârii C.L. pentru aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafeţe de păşune proprietate privată a comunei Hălchiu. Ulterior adoptării Hotărârii C.L, la data de 14 mai 2019, Primăria comunei Hălchiu a încheiat cu o întreprindere individuală – al cărei titular este fiul persoanei evaluate, un contract privind închirierea prin atribuire directă a unei suprafeţe de păşune aflată în proprietatea privată a comunei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 şi cu prevederile art. 75, alin. (1), lit. a) şi art. 77, alin. (1), (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004 (dispoziţii legale în vigoare la data săvârşirii faptei).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes