Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi braşoveni prinşi în flagrant în timp ce furau cablurile CFR dintre gările CFR Bod şi Stupini

Publicat

pe

Două persoane din Racoş, judeţul Braşov, au fost prinse în flagrant de către poliţiştii TF în timp ce furat cablurile de pe magistrala 300 a CFR. Cele două persoane acţionau pe tronsonul dintre gările CFR Bod şi Stupini. Acum sunt cercetaţi pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă şi furt calificat.

Publicitate

„La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Brasov- Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, au prins, în flagrant delict, 2 persoane, domiciliate în sat/ comună Racoş, judeţul Braşov, în timp ce ar fi sustras un cablu S.C.B. de dependinţă de la Km. C.F. 181+300, Magistrala C.F. 300, între staţiile C.F. Bod şi Stupini, judeţul Braşov.”, a transmis IGPR.

Acţiunea a făcut parte dintr-un mai amplă pe care poliţiştii secţiilor regionale de poliţie transporturi au desfăşurat-o în perioada 26 septembrie – 3 octombrie.

În cadrul acţiunii „RAIL ACTION WEEK” poliţiştii au verificat 1.490 de persoane şi 1.224 de autovehicule, în zona a 613 treceri la nivel cu calea ferată.

Publicitate

De asemenea, au fost testaţi pentru detectarea consumului de alcool 76 de mecanici de locomotivă şi 180 de alte persoane cu atribuţii pe linie de siguranţă feroviară, fiind depistat un singur caz în care să fie confirmat consumul de alcool.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 29 de infracţiuni, fiind sancţionate contravenţional, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise, 73 de persoane.

Pe parcursul activităţilor, au fost semnalate 4 distrugeri aduse echipamentelor de semnalizare şi echipamentelor esenţiale pentru siguranţa traficului feroviar.

Totodată, au fost efectuate 310 verificări în zone de siguranţă considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Împreună cu pompieri ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost efectuate 32 de controale ale unor transporturi feroviare de mărfuri periculoase, nefiind constatate nereguli.

Publicitate

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de patrulare în staţiile de cale ferată, fiind întreprinse 156 de măsuri de informare a călătorilor cu privire la pericolele la care se expun, prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane şi a celor care vizează zona de siguranţă feroviară.

Au mai fost desfăşurate 97 de activităţi de informare, precum şi 201 alte activităţi informativ-educative şi /sau instruiri ale personalului C.F.R.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes