Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi bărbaţi s-au dat drept poliţişti şi au luat banii unor femei. Le-au minţit că îi aduc a doua zi, însă nu s-au mai întors

Publicat

pe

Polițiștii au fost sesizați de către o femeie din județul Dâmbovița, cu privire la faptul că, atât ea, cât și o altă femeie, au fost victimele infracțiunii de înșelăciune, în timp ce se aflau într-un apartament din Brașov.

Publicitate

Oamenii legii au stabilit faptul că doi bărbaţi s-au prezentat la ușa casei unde se aflau cele două femei, le-au mințit că sunt polițisti şi le-au prezentat o legitimație aparent specifică organelor de poliție. Totodată, aveau asupra lor tocuri în interiorul cărora se aflau obiecte ce prezentau caracteristici ale armelor reale de foc.

Spunând că fac proceduri legale în cadrul unei cauze penale, cei doi bărbaţi au făcut fotografii la actele de identitate ale celor două femei și au ridicat mai multe sume de bani pe care acestea le dețineau, inducându-le în eroare. Mai mult, le-au spus că sumele le vor fi restituite a doua zi.

Anchetatorii au identificat cei doi bărbați, în vârstă de 27 ani, din județul Prahova. În urma anchetei au identificat alți doi bărbați, în vârstă de 24 ani și 25 ani, tot din județul Prahova, care au stat de pază în timpul înşelăciunii.

Publicitate

Ieri, polițiști braşoveni cu sprijinul colegilor din Ploiești și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Prahova, au pus în executare 4 mandate de percheziții domiciliare la locuințele celor patru bărbați.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost ridicate mai multe sume de bani și bunuri, ce au fost folosite la săvârșirea infracțiunilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, instanța a dispus măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile față de aceștia.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “înșelăciune” și “uzurparea de calități oficiale”.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes