Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi bărbaţi au recunoscut în faţa procurorilor DNA Braşov că au luat ilegal fonduri europene de la APIA. Au primit închisoare cu suspendare

Publicat

pe

Publicitate

Doi bărbaţi trimişi în judecată de DNA Braşov pentru că au prezentat acte false la APIA, pentru a primi fonduri europene în valoare de peste 60.000 de lei, şi-au recunoscut faptele în faţa procurorilor şi au primit pedepse cu închisoarea cu suspendare. Prin actele lor cei doi bărbaţi au obţinut fonduri europene pe nedrept. 

„În cursul anului 2016, cei doi inculpați (unul în nume propriu celălalt în numele soției sale) ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente în care erau consemnate date false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 61.230 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor”, a transmis DNA.

Publicitate

Pentru unul dintre ei s-a stabilit un an închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pentru cel de-al doilea un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes