Connect with us
Publicitate

Eveniment

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a luat 142.000 de lei de la APIA după ce a prezentat acte false. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DNA Braşov

Publicat

pe

Un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DNA. Acesta a depus  în numele soţiei lui mai multe acte false pentru a obţine bani de la APIA. Astfel omul a primit peste 140.000 de lei din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le-a folosit. Individul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

Publicitate

„În perioada 2012 – 2014, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în numele soției sale, mai multe documente în care erau consemnate date false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le-a utilizat conform destinației și angajamentelor luate.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 142.331 lei. În timpul urmăririi penale, întregul debit a fost returnat în integralitate de către inculpat.

În prezența apărătorilor aleși, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia”, a transmis DNA.

Publicitate

Bărbatul a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare, cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes