Connect with us
Publicitate

Cultural

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă” va putea fi urmărit gratuit la Braşov

Publicat

pe

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă” va putea fi urmărit la Braşov: Miercuri, 25 mai, la Cinema Astra, iubitorii de film pot urmări documentarul care prezinză o parte din viaţa Regelui Mihai. Proiecţia face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorica 2022.  

Publicitate

Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României”, care va include noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”, va prezenta detalii din perioada de izolare personală şi socială a regelui din timpul exilului în Elveţia, dar şi motivele pentru care monarhul a ezitat să se întoarcă în România.

Noua versiune a documentarului despre Regele Mihai, „Director’s Cut”, include materiale noi despre perioada tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Versiunea îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile monarhului cu CIA după exilul din 1948.

„Sunt bucuros să vă anunţ că lansăm un nou turneu naţional la fel cum am făcut pentru Regina Maria. Vrem să facem asta pentru a arăta şi filmul pe care l-am făcut – ‘Regele Mihai: Drumul spre casă’ -, care este despre anii de exil. (…) Acest film începe în trenul cu care a părăsit ţara în ianuarie 1948 plecând spre o destinaţie nesigură – Moscova sau Vest. El a ajuns în Elveţia, la Laussane. Este o poveste interesantă despre ce s-a întâmplat cu regele”, a declarat John Florescu.

Publicitate

El a precizat că pentru realizarea peliculei a vorbit cu sfătuitorii regelui, cu oamenii din casă, cu membrii ai familiei, cu oameni dragi regelui.

Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”, a precizat că turneul va reprezenta un maraton de proiecţii, timp de opt luni, care va cuprinde 25 de oraşe, printre care Bucureşti, Iaşi, Braşov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Sinaia, Cluj-Napoca, Curtea de Argeş, Târgovişte, Bicaz, Constanţa.

„Turneul începe în mai. Avem o primă prezentare în Bucureşti, la BCU Carol I, este cu intrare liberă. Voi fi acolo împreună cu John Florescu pentru a răspunde întrebărilor publicului. Practic, la toate proiecţiile, cineva din echipă o să fie prezent să răspundă la întrebările publicului despre istorie şi realizarea filmelor. Continuăm în Timişoara, la început de mai, avem o prezentare la Braşov, la Deva. Avem date pe care urmează să le stabilim şi o să le comunicăm pe social media”, a spus Dan Drăghicescu.

Accesul la proiecţiile din cadrul Turneului de Educaţie Istorică 2022 va fi gratuit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes