Connect with us
Publicitate

Cultural

Documentarul „Lynx” va fi proiectat în deschiderea Făgăraș Fest. Evenimentul va avea loc în luna iulie, la Porumbacu de Jos. Ce surprize au pregătit organizatorii

Publicat

pe

„Lynx”, cel mai nou film documentar al lui Laurent Geslin, care spune povestea revenirii râsului în Munții Jura, va fi proiectat pe 7 iulie, în deschiderea ediției a IV-a Făgăraș Fest. Evenimentul organizat de Fundația Conservation Carpathia și Pro Park – Fundația pentru Arii protejate se desfășoară în perioada 7-9 iulie, la Porumbacu de Sus, județul Sibiu, și cuprinde drumeții în natură, concerte, o competiție de aventură și multe experiențe interesante la poalele Munților Făgăraș.

Proiecția filmului Lynx va începe la ora 21:00, vineri, 7 iulie, zona special amenajată din cadrul festivalului Făgăraș Fest. Documentarul a fost premiat cu Grand Prix în cadrul Festival International Nature Namur, însă se află și în selecția oficială a festivalurilor Locarno Film Festival (2023) și Wildscreen Film Festival (2022).

Filmul Lynx prezintă rolul vital pe care râsul îl joacă în ecosistemul pădurilor, dar și dificultățile pe care le întâmpină într-un habitat ocupat tot mai mult de oameni. Făgăraș Fest este un festival care se desfășoară în fiecare an într-o altă comunitate din jurul Munților Făgăraș. Ediția a IV-a a evenimentului se desfășoară în perioada 7-9 iulie, la Porumbacu de Sus, și are ca slogan Muntele Vibrează în Ritmul Tău.

Iubitorii de natură și muzică bună sunt așteptați să trăiască experiența unui festival altfel, să danseze desculță-n iarbă, să guste arome locale, să încerce meșteșuguri locale, totul în timp ce se bucură de priveliștea spectaculoasă a Munților Făgăraș.

Publicitate

În cele trei zile de festival sunt organizate tururi pe urmele păsărilor și ale animalelor sălbatice, activități pentru copii și incursiuni în cultura și identitatea zonei. Atmosfera serilor de vară va fi întreținută de muzică bună și de concerte.

Iată programul evenimentului?

Sâmbătă, 8 iulie

 • ora 20:00 – concert Nico de Transilvania
 • ora 21:00 – concert Zdob și Zdub

Duminică, 9 iulie

 • ora 17:00 – concert comunități locale
 • ora 19:00 – concert Ovidiu Lipan Țăndăricăși Fanfara 10 Prăjini.

Festivalul este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, iar prezența publicului în cadrul acestuia vine să susțină acest lucru. Petrecerea timpului și vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici „investiții” în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului, în baza unor principii simple:

 • protecția și promovarea naturii;
 • crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor;
 • continuarea practicilor tradiționale, respectând principii de viață durabile;
 • încurajarea consumului de produse locale, de sezon;
 • promovarea gastronomiei locale;
 • conservarea patrimoniului cultural;
 • mișcarea în natură.

Făgăraș Fest a fost lansat în 2019, în partea de Sud a Munților Făgăraș. Prima ediție s-a desfășurat la Lerești, a doua ediție la Nucșoara, iar ediția a treia a fost pe Valea Avrigului.
Făgăraș Fest 2023 este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Porumbacu de Jos.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România”, LIFE18 NAT/RO/00108. Principalul scop al proiectului este reconstrucția habitatelor degradate și aplicarea unor măsuri de conservare, care să permită refacerea proceselor naturale și crearea de beneficii comunităților locale din zona Munților Făgăraș.

Proiectul este implementat de Fundația Conservation Carpathia cu partenerii între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Fundației Arcadia prin Endangered Landscapes Programme și din partea Comisiei Europene prin programul LIFE.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes