Connect with us
Publicitate

Administrație

DOCUMENT / Valul 5. De mâine, restaurantele și cafenelele din Brașov, Ghimbav și Sânpetru își restrâng activitatea din cauza incidenței COVID-19

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 9/2022, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov.

Publicitate

Principalele măsuri vizează municipiul Brașov, comuna Sânpetru și orașul Ghimbav. Aici, începând cu 12.01.2022 ora 00.00, vor intra în vigoare noi restricții.

Respectiv, restaurantele și cafenele vor primi clienții doar la 30% din capacitate. Hotărârea de Guvern 34 / 2022 arată că măsura se aplică inclusiv la terase. Spectacolele vor fi și ele vitregite de un număr mare de iubitori de cultură, doar 30% din locurile din sală putând fi ocupate. Măștile bineînțeles sunt obligatorii în toate spațiile.

De asemenea, restaurantele, cafenele și sălile de spectacol din Săcele, Moieciu, Cristian, Hârseni, Râșnov și Hălchiu vor fi nevoite să funcționeze la 50% din capacitate după ce CJSU a constantat incidența mai mare de 1 la mie.

Publicitate

Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID

Școlile unde procentul profesorilor vaccinați este sub 60%, iar incidența din localitate este peste 3% vor trece în online„, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60%.

În municipiul Brașov există doar o unitate școlară unde rata de vaccinare este mai mică de 60%, și anume Seminarul Teologic.

Este vorba de aceleași unități de învățământ care vor funcționa în localități unde rata de incidență depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Aici se încadrează 30 de unități de învățământ din judeţul Ilfov şi aproape 60 de unități de învățământ din Capitală. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că la nivel naţional doar 2.000 de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

Publicitate

Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online„, a spus Sorin Cîmpeanu ministrul Educaţiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes