Connect with us

Prima pagină

DOCUMENT / Scrisoare deschisă către Federația Română de Schi și Biatlon după ce Ania Caill, schioarea legitimată la Corona, a fost lăsată în afara lotului pentru mondiale. Ania este schioarea cu cele mai bune rezultate ale României

Redactia Brasov

Publicat

pe

Scandal uriaș între Federația Română de Schi și Biatlon și echipa sportivei Ania Caill. Schioarea cu cele mai bune rezultate ale României în Cupa Mondială nu a fost trecută de Federație pe listă pentru Campionatele Mondiale care urmează să se desfășoare la Cortina D’Ampezzo, între 8 și 21 februarie.

Termenul limită de înscriere a fost 18 ianuarie, însă Federația a refuzat să o includă pe listă, în ciuda faptului că echipa sportivei a făcut toate demersurile ca ea să reprezinte România la Campionatele Mondiale. Ania Caill este cel mai bine cotat sportiv din România în clasamentul Federației Internaționale fiind pe locul 84 la proba de coborâre și 142 la Super-G.

Cu toate acestea, numele sportivei legitimate la Corona Brașov nu apare pe listele pentru Campionatul Mondial. Ioan Achiriloaie, reprezentantul Anei Caill, a făcut o scrisoare deschisă către Federația Română de Schi și Biatlon şi cere explicaţii cum este posibil ca sportiva cu cele mai bune rezulate la schi să nu fie pe listă.

Publicitate

“Singura problemă în toată chestia asta se numește Puiu Gaspar, secretarul general al Federației care conduce un for de unul singur. El spune că Ania nu mai este în lot pentru că s-au luat niște decizii și că ea nu mai merită să fie în lot. Numai lozinci și minciuni. Faptul că el spune că investește în cei mici este o altă minciună. Investiția lor, din păcate, este egală cu zero.

El se folosește de asta pentru că dă niște firimituri în alte locuri și se laudă că promovează tineretul. Nu este adevărat. Noi n-avem nicio problemă cu alți sportivi, să meargă toată lumea. El știe că Ania Caill poate obține un rezultat și probabil că va fi foarte deranjant pentru el. Ar putea avea de dat niște explicații. De ce nu a investit în Ania Caill, de ce nu s-a investit în schi alpin și de ce s-au băgat bani în alte ramuri unde nu au rezultatele pe care le avem noi, ăsta e adevărul.

Publicitate

Ar fi foarte interesant să ne spună domnul Gașpar cum a luat aceste decizii și să ne arate și clasamentul FIS. Că Ania este pe locul 84 în lume și să vedem pe ce loc sunt ceilalți sportivi despre care dânsul spunea că vorbește că o să ne aducă medalii la Jocurile Olimpice”, a spus Achiriloaie pentru FANATIK

1 Comentariu
  • Avatar Alexandru spune:

Brașoveanul Organ Lucovid,are o nepoata care cocheteaza cu schiul,dar este de schiat pe un delușor. Deci unchiul a ,,introdus-o,, in lot!

De Interes