Connect with us
Publicitate

Administrație

DOCUMENT / Prefectura Braşov a stabilit centrele de vaccinare. Printre ele: săli de sport, un punct termic, un fost cinematograf și un demisol de bloc

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a aprobat prin Hotărârea Nr. 5 din 7 ianuarie 2021 lista centrelor de vaccinare pentru faza a doua de vaccinare a populației împotriva Covid-19 în județul Brașov. Vor fi organizate 20 de centre de vaccinare în 12 localități din Județ.

Publicitate

În municipiul Braşov centrele de vaccinare pentru populaţie vor fi la Sala Sporturilor, un punct termic din cartierul tractorul, cinematograful Popular şi demisolul unui bloc de pe strada Gladiolelor.

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat că în curând ar urma să înceapă a doua etapă de vaccinare antiCOVID-19, în municipiul Brașov.

Publicitate

„În calitate de coordonator al Nucleului local de vaccinare împotriva Sars-Cov-2 am de făcut un anunț plin de încredere și speranță: În curând vom începe «Etapa a II-a – Vaccinare populație cu grad de risc». Obiectivul autorităților centrale este ca în jurul datei de 15 Ianuarie tot acest proces să fie început. În această etapă intră toată populația de peste 65 de ani și toate persoanele care vor intra în grupele de risc nominalizate de Ministerul Sănătății.
În Municipiul Brașov vom avea pentru început cel puțin 4 centre și un total de 16 puncte de vaccinare.
Cele 4 centre vor fi:
– La CATTIA
– La Sala Sporturilor
– Pe Strada Gloriei, nr.3 (Punct de termoficare – SPLT)
– La Baza de tratament din Noua
Centrele vor funcționa de la ora 08:00 la 20:00 și vor fi deservite de către medici, asistente medicale și registratori, precum și personal de pază și de curățenie”
, a scris Boghiu.

Ea a explicat și cum se va proceda:

„Ajuns la centru, acesta (n.r. cetățeanul) va fi termometrizat la intrare. După care va intra într-o recepție. Îi va fi scanat buletinul cu o tabletă asemănătoare cu cea de la alegeri, va primi un formular de consimțământ cu care se va duce în sala de așteptare, unde un medic îl va prelua și va efectua triajul. Apoi, după triaj și completarea formularelor, se trece în zona de vaccinare. Această zonă este separată în puncte de vaccinare individuale, dotate și utilate conform normelor, cu fluxuri bine delimitate. Aceasta este etapa unde vaccinarea propriu-zisă se va întâmpla. În urma completării datelor în RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare), pacientul va primi adeverința cum că a fost vaccinat și va merge în sala de așteptare post-vaccinare (diferită de sala de așteptare pre-vaccinare) timp de 15 minute. După aceste 15 minute, este liber să plece acasă, vaccinat și eliberat de presiunea acestei pandemii”, a detaliat viceprimarul.

În prezent se lucrează la amenajarea acestor centre, la fluxuri și inclusiv la metode de a ajuta cetățenii nedeplasabili sau greu deplasabili să ajungă la aceste centre.

„Sperăm ca în jurul datei de 15 Ianuarie Municipiul Brașov să fie printre primele orașe mari care să înceapă vaccinarea populației. Vă voi ține la curent cu toate demersurile acestui proces. Începem anul în forță. Un an sub semnul speranței”, a încheiat Flavia Boghiu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes