Connect with us
Publicitate

Economic

DOCUMENT / Legea consumatorului vulnerabil de energie, pe masa Guvernului

Publicitate

Publicat

pe

Proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie intră în discuția Guvernului joi, 25 martie, potrivit unui comunicat al Executivului.

Publicitate

Consumatorii vulnerabili din motive de venit, sănătate, vârstă, buget vor primi compensații financiare pentru a-și putea acoperi o parte din costurile cu încălzirea și/sau cu energia electrică, potrivit proiectului de lege care ar urma să fie discutat de Guvern.

Ajutoarele pentru încălzire se vor acorda persoanelor singure cu un venit mediu net lunar de până la 1.445 lei, sau familiilor cu un venit mediu pe membru de familie de până la 810 lei, în funcție de combustibilul folosit pentru încălzire, în baza unor indicatori de referință și calculat pe tipul de zonă de domiciliu – în acest sens legea a împărțit țara în județe din zona rece, temperată sau caldă.

Suplimentar față de ajutorul pentru încălzire, se acordă, acelorași tipuri de consumatori, o sumă de bani denumită supliment pentru energie, pentru fiecare tip de resursă: combustibili petrolieri, gaz, energie electrică, energie termică, ce poate fi între 10 și 30 de lei pe lună.

Publicitate

Puteți vedea proiectul de lege mai jos

[embeddoc url=”https://stagingfinastg.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/03/Proiect-lege-consumatori-vulnerabili.pdf”]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes