Connect with us
Publicitate

Administrație

DOCUMENT / Guvernul pregătește din nou decontarea șomajului tehnic pentru angajați. Se vorbește despre „interzicerea” unor activități economice

Publicat

pe

Publicitate

Guvernul se pregătește să susțină din nou de la bugetul de stat indemnizațiile de șomaj tehnic, până la 31 decembrie 2021, în contextul în care Executivul vorbește din nou despre „interzicerea” unor activități economice, ca urmare ritmului accelerat de creștere a îmbolnăvirilor cu COVID-19, arată un proiect de ordonanță de urgență obținut de Economedia.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și până la 31 decembrie 2021, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, […] ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021, cu modificările și completările ulterioare”, arată proiectul de ordonanță de urgență.

Practic, Guvernul vrea să reinstaureze decontarea șomajului tehnic de la bugetul de stat, în cazul în care angajatorii sunt obligați să își închidă sau să își reducă activitatea, ca urmare a restricțiilor impuse de stat pentru a ține sub control virusul.

Citește integral pe economedia.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes