Connect with us
Publicitate

Social

Probleme grave la spitalele din Braşov: Butelii de oxigen depozitate necorespunzător, lipsesc stingătoarele iar instalațiile care detectează fumul nu merg

Publicat

pe

Avocatul Poporului a scris, miercuri, 10 februarie, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să urgenteze măsurile de siguranță la incendii pentru spitalele din județul Brașov. Apărărorii i-au semnalat că se încalcă dreptul la sănătate, iar riscul producerii unei tragedii de proporții, precum cea de la Piatra-Neamț sau Matei Balș este iminent.

Publicitate

Un raport prezentat de instituția mai sus amintită arată adevărata nepăsare a autorităților locale și centrale.

Chiar dacă pompierii au făcut controale amănunție și au dat termene precise de remediere a neconformităților, nimeni nu a mișcat un deget. Nici măcar nu au informat, dacă s-au remediat toate neregulile.

Majoritatea spitalelor din Brașov, găsite cu probleme grave de siguranță

Publicitate

În perioada 18.11.2020- 18.12.2020 s-au făcut controale la toate spitalele din județul Brasov, iar cele mai mari probleme se înregistrează la Spitalul Județean de Urgență.

Buteliile de oxigen nu sunt depozitate corespunzător, nu sunt marcate corespunzător butelii goale, respectiv butelii pline, iluminatul aferent căilor pentru evacuare nu este funcțional în totalitate.

Deși reprezentanții spitalelor aveau obligația să prezinte în scris remedierile făcute, acest lucru s-a făcut parțial.

Avocatul Poporului a semnalat că nu se asigură stingătoare. De asemenea, nu sunt mijloace tehnice sigure prin care să se ceară ajutorul în caz de urgență-de tipul sonerie.

Ministrul Vlad Voiculescu a primit scrisoarea de la Avocatul Poporului și a reiterat faptul că urmează o reformă temeinică în sănătate.

Publicitate

Câți bani vrea să aloce Guvernul pentru Sănătate

Pe lângă riscul de incendii, spitalele din Brașov, la fel ca multe alte din țară, există și riscul prăbușirii. Clădirile sunt vechi, iar în cazul unui cutremur, pacienții ar putea sfârși printre ziduri.

Ministrul Vlad Voiculescu s-a arătat extrem de supărat din cauza bugetului alocat Sănătății. Inițial, a transmis că nu va vota bugetul pe anul în curs. A precizat că nu este suficient, în condițiile în care o parte considerabilă este transferată la CNAS.

Mai exact, anul acesta, Ministerului Sănătății îi este alocată suma de 17,5 miliarde de lei, iar 7 miliarde din această sumă vor merge către CAS.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes