Connect with us
Publicitate

Administrație

DOCUMENT / CFR desființează casele de bilete din stațiile Bartolomeu, Apața, Ucea și halta Augustin

Publicat

pe

Consiliul de Administrație al CFR Călători, împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a decis să ia măsuri semnificative de restructurare, prin desființarea a zeci de stații, halte și agenții. Printre acestea se numără și casele de bilete din Bartolomeu, Apața, Ucea și halta Augustin din județul Brașov, anunță Club Feroviar.

Publicitate

Măsura desființării este prevăzută într-o Hotărâre a AGA CFR Călători, structură ce include reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. Decizia, purtând numărul 9 din 15 februarie 2023 (în ziua anterioară Zilei Feroviarilor), pare a fi fost elaborată de Consiliul de Administrație al CFR Călători, AGA doar „aprobă”, după cum se arată în hotărâre.

Hotărârea scrie negru pe alb că se aprobă „desființarea următoarelor puncte de lucru” și sunt enumerate 58 de stații, halte și agenții. Astfel, dispar agențiile Grivița din București și Regie, tot din Capitală. Lista include și stații relativ mari, precum Suceava Nord (Ițcani), Dorohoi, Bartolomeu Brașov, Malnaș Băi, Buhuși Vacău, Vatra Dornei Suceava etc.

HAGA-9-din-15-Februarie-2023-privind-aprobarea-desfiintarii-unor-puncte-de-lucru

Nu este vorba de o dispariție fizică a stațiilor, acestea aparțin CFR SA, ci de o retragere a activităților comerciale derulate de CFR Călători în stații. Nu este clar care va fi soarta sutelor de angajați care le deserveau.

Publicitate

Documentul menționat nu indică și cauzele sau logica din spatele desființării acestora. Cel mai probabil se pornește de la premisa că în condițiile în care o bună parte din activitățile de comercializare a legitimațiilor de călătorie trec în mediul online, inclusiv eliberarea acestora în tren, punctele de vânzare și informare din gări nu și-ar mai avea sensul.

Compania a încheiat anul trecut cu pierderi de aproape 600 de milioane de lei, potrivit bugetului rectificat pe 2022.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes