Connect with us
Publicitate

Administrație

DOCUMENT / Autostrada Făgăraș – Sibiu devine realitate. Drulă: va fi scoasă la licitație până la sfârșitul lui septembrie

Publicat

pe

Licitația pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi lansată în trimestrul III al acestui an, adică până la finele lunii septembrie, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Amintim că acest tronson de autostradă se află de șase ani în faza revizuirii studiului de fezabilitate.

Publicitate

„Având în vedere termenele contractuale, data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări este trimestrul III 2021”, se arată în răspunsul ministrului la o întrebare a deputatului USR Tudor Vlad Benga.

 

 

În declarații recente referitoare la acest tronson de autostradă, Drulă preciza că ultima etapă rămasă era obţinerea acordului de mediu cu ţintă luna iulie, urmând ca în august să fie scoasă la licitaţie proiectarea şi execuţia.

Și pe site-ul Companiei de Drumuri scrie în cazul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș: „contract revizuire studiu de fezabilitate în derulare – studiul de fezabilitate a fost avizat in cadrul CTE, procedura de mediu in derulare”. De asemenea, și aici este menționat trimestrul III ca interval estimat pentru finalizarea proiectării aferente studiului de fezabilitate, inclusiv obținerea acordului de mediu.

Publicitate

Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat cu Consitrans pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA, iar ordinul de începere s-a dat în mai 2015.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov, cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Traseul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Traseul Autostrazii Sibiu – Făgăraș se desfășoara între localitatea Boița (jud. Sibiu) și municipiul Făgăraș (jud. Brașov). Punctul de început se afla în cadrul intersecției/a nodului rutier cu Autostrada Sibiu – Pitești, nod aflat pe teritoriul administrativ al comunei Boița și al orașului Tălmaciu (jud. Sibiu).

Autostrada Sibiu – Făgăraș, in lungime de aproximativ 68 km, va strabate teritoriul administrativ a două judete, respectiv un municipiu, două orașe și 13 comune:

Publicitate

– Județul Sibiu (cu două orașe și șase comune), de la km 0+000 până la km 38+300:
▪ orașele Tălmaciu, Avrig și comunele Boița, Turnu Roșu, Racovița, Porumbacu de Jos, Cârța și Arpașu de Jos;
– Județul Brașov (cu un municipiu și sapte comune), de la km 38+300 până la km 68+050:
▪ municipiul Făgăraș și comunele Ucea, Vistea, Drăguș, Voila, Beclean, Recea și Mândra.

Conexiunea dintre Autostrada Sibiu – Făgăraș și drumul național DN 1, adiacent municipiului Făgăraș, se va realiza printr-un Drum de legătură cu lungimea de 5,65 km.

Autostrada Sibiu – Făgăraș se împarte în 4 tronsoane distincte:

 • Tronsonul 1 – Boița (de la Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G)
 • Tronsonul 2 – Avrig – Mârșa (DJ 105G) si Arpasu de Jos (DN 1)
 • Tronsonul 3 – Arpașu de Jos (DN 1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)
 • Tronsonul 4 – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș / Drum de legătura cu DN 1.

Pe lângă partea carosabilă propriu-zisă a Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, proiectul prezintă următoarele componente:

 • 6 noduri rutiere și restabiliri de legături cu alte căi de comunicatie (noduri rutiere la Boița, Avrig, Aspașu, Sâmbăta, Ileni, Făgăraș si Drum de legătură cu DN 1);
 • 92 de poduri, podețe, pasaje și viaducte;
 • Lucrări hidrotehnice;
 • Lucrări de consolidări;
 • Lucrari pentru scurgerea apelor, lucrări de mediu (țmprejmuire, panouri fonoabsorbante, perdele forestiere);
 • Dotări ale autostrăzii: spații de servicii, centre de întretinere și coordonare.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Alexandru

  8 iulie, 2021 at 7:57 am

  Dacă se urmează traseul prezentat,această ,,autostradă,,va fi gata peste 100 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes