Connect with us
Publicitate

Social

Doctoriţa Andreea Moldovan îi oferă o replică de bun simţ regizorului Cristi Puiu

Publicat

pe

Vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a filmului său „Malmkrog”, regizorul Cristi Puiu a avut o declaraţie împotriva purtării măştii de protecţie, susţinând că este „inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca pe faţă. Regizorul a amintit că „Malmkrog” a avut premiera în Franţa „în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască”.

Publicitate

Contactată sâmbătă de postul de televiziune Digi24 pentru a avea un punct de vedere pe marginea acestei declaraţii a regizorului Cristi Puiu, dr. Andreea Molodovan, managerul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, s-a arătat dezamăgită de această declaraţie, dar şi de reacţia publicului care a început să aplaude în momentul anunţului făcut de regizor.

„Este trist deoarece Cristi Puiu este un lider de opinie, iar festivalul clar are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud aşa ceva şi poate au fost şi mai numeroase acele aplauze auzite”, a declarat dr. Moldovan.

Apoi, ca o comparaţie cu ea şi ceilalţi medicii care îndură condiţii foarte grele de muncă, medicul braşovean a declarat: „pot să vă spun că împreună cu colegele mele suntem echipate aşa (n.r. în combinezoane, cu măşi, ochelari şi vizetă) de astăzi dimineaţă de la ora 8 fără 10 şi am văzut aproape 60 de pacienţi. Curge apa pe noi, stăm cu mască de atunci, cu ochelari, cu un halat impermeabil şi totuşi nu ne plângem, nu ni se pare că e inuman, ci pur şi simplu ne facem datoria şi considerăm că aceasta este o măsură de a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru, inclusiv pe pacienţi. Doare tare de tot că alţii gândesc aşa şi transmit astfel de mesaje”, a încheiat cu mâhnire în glas doctoriţa Moldovan.

Publicitate

foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Munteanu Ovidiu

    13 august, 2020 at 1:44 am

    D-na doctor are perfectă dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes