Connect with us

Social

Doar un caz nou de Covid-19 la Brașov

Știri Brașov

Publicat

pe

578 de brașoveni au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid-19, după raportarea de marți a Grupului de Comunicare Strategică, cu doar unul mai mult decât în prima zi a săptămânii. 249 de persoane sunt în carantină și 247 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii brașoveni au efectuat 223 verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. De asemenea, efective formate din 42 de polițiști au însoțit 7 convoaie auto care au tranzitat județul. Oamenii legii au efectuat și 3 verificări la societăți comerciale sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență. Pe lângă misiunile specifice, pe raza județului Brașov au fost organizate și desfășurate 3 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. Au fost verificate aproximativ 270 de persoane și 170 de autovehicule. În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii brașoveni au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 50.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și ale altor acte normative în vigoare. De asemenea, s-au dat 2 avertismente scrise.

La nivel național, 190 de cazuri noi de infectare s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, România ajungând astfel la 15.778 de persoane cu Covid-19 (7.685 s-au vindecat, 991 au murit), după 269.183 teste. 238 dintre pacienți sunt internați la la terapie intensivă. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 de persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

FOTO / O maşină s-a izbit de un copac, în Răcădău. O victimă încarcerată

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ionut A.

Publicitate

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puţin timp în Răcădău. Un autoturism a intrat într-un copac. În urma impactului a rezultat o victimă conştientă încarcerată.

Accidentul a avut loc pe strada Valea Cetăţii.

Publicitate

S-au deplasat la faţa locului o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă.

video

Publicitate

video: Richard F.

Citește mai mult

Social

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Braşov, de la începutul campaniei şi până acum

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, conform Radio România. Peste 17.600 dintre aceștia au primit şi doza de rapel, anunță sursa citată.

Au fost raportate 90 de cazuri de efecte adverse, însă niciunul sever, susţin autorităţile sanitare.

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ aproape 44 de mii de doze de vaccin Pfizer, cărora li se adaugă peste 3.300 de la Moderna şi alte peste 7.000 cu ser AstraZeneca.

Citește mai mult

Social

Au început să curgă amenzile pentru brașovenii care își aruncă molozul lângă platformele de gunoi

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O problemă mare a Brașovului este depozitarea gunoiului. Brașovenii aruncă de multe ori deșeurile rezultate în urma construcțiilor casnice în sau în afara ghenelor de gunoi. Pe lângă faptul că este un mare disconfort pentru locuitorii orașului, gunoaiele aruncate lângă tomberoane încurcă activitatea oamenilor de la salubritate.

În acest context, Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, anunță controale și sancțiuni pentru cei care nu respectă regulamentul platformelor de gunoi.

Publicitate

Reamintim că firmele de salubritate colectează deșeurile rezultate în urma construcțiilor direct de la domiciliu, contract cost.

„Start la controale și sancțiuni. Pe raza municipiului Brașov a început operațiunea de verificare a locurilor unde se depozitează, în mod frecvent, deșeuri din construcții și tot felul de amenajări casnice. La acțiune participă echipe mixte, formate din inspectori din cadrul Primăriei Brașov, reprezentanți ai Poliției Locale și angajați ai firmelor de salubrizare. Au fost identificate o serie de persoane în culpă, care au fost sancționate. Aceste verificări pe teren vor continua și în perioada următoare, însă vor deveni constante pe toată perioada anului.” a scris viceprimarul Sebastian Rusu.

Publicitate

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>