Connect with us
Publicitate

Administrație

Doar persoanele vaccinate sau care au test negativ vor putea intra în instituțiile publice din Brașov. Care sunt excepțiile

Publicat

pe

Publicitate

Odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții anunțate de Guvern, autoritățile locale au anunțat și schimbările care se vor face în instituțiile publice din Brașov.

Începând de astăzi, accesul în primăria Brașov și în direcțiile subordonate Consiliului Local va fi permis doar celor care prezintă certificatul verde de vaccinare, dacă fac dovada că în ultimele 180 de zile au trecut prin boală sau dacă prezintă un test PCR ori antigen negativ. La toate intrările în instituții, paznicii vor scana QR code-urile documentelor și vor verifica rezultatele testelor.

„În cazul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, având în vedere caracterul permanent al activității sale de eliberare certificate de naștere, căsătorie, deces și acte de identitate, accesul la serviciile de stare civilă și evidență a persoanei sunt asigurate și persoanelor nevaccinate. Au fost luate măsurile necesare privind limitarea răspândirii COVID-19, iar așteptarea se face în afara incintei. Totodată, pentru limitarea răspândirii acestui virus, începând de marți, 26 octombrie, programările pentru eliberarea actelor de identitate se vor face doar online, astfel că vor apărea noi locuri libere pentru ghișeele pentru care până acum se făceau programările direct la sediul SPCLEP”, au anunțat oficialii Primăriei Brașov.

Cei care au nevoie să depună documente, pot face asta on-line, pe site-ul www.brasovcity.ro, cu excepția serviciilor unde este necesară depunerea și ridicarea autorizațiilor și acordurilor în format fizic. Acestea sunt:

Publicitate

– depunerea și ridicarea documentațiilor pentru autorizațiile de construire și de branșament;
– certificatele de atestare a edificării construcției;
– dispozițiile de șantier;
– documentațiile de urbanism (PUD și PUZ);
– documentațiile pentru taxi;
– documentațiile pentru vehicule care nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării;
– avizele de la Comisia de Circulație;
– permisele de liberă trecere zilnice;
– dosarele de concurs;
– ridicarea autorizațiilor de funcționare pentru care se plătește taxă (restaurant, bar etc.);
– abonamentele pentru ocuparea domeniului public;
– procesele-verbale de vecinătate;
– Ordinul prefectului pentru atribuirea terenului aferent construcției;
– înscrierile în Registrul Agricol.

„În situația în care persoanele care trebuie depună aceste documentații și să ridice autorizațiile sau avizele eliberate de Primăria Brașov sunt în categoria persoanelor nevaccinate, pot împuternici o altă persoană care să facă diligențele necesare. De asemenea, în contextul în care Direcția de Asistență Socială desfășoară în prezent campania «Dar din suflet pentru seniori» și cea de primire a cererilor pentru acordarea ajutoarelor la încălzire, accesul cetățenilor nevaccinați este asigurat prin intermediul unor ghișee dispuse direct în exteriorul clădirii. Totuși, pentru evitarea oricărui risc, vă recomandăm utilizarea comunicării electronice, iar pentru a limita timpul de așteptare, programarea online, la adresa https://dasbrasov.programero.ro”, a mai adăugat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Și Prefectura Brașov a anunțat că brașovenii care ajung la Serviciul Pașapoarte și Înmatriculări Auto vor trebui să prezinte certificatul verde de vaccinare la intrarea în instituție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes