Connect with us
Publicitate

Social

Doar 9 angajați de la Regionala CFR Brașov au acceptat să facă ore suplimentare. Fără mecanici de locomotivă, 27 de perechi de trenuri ar putea fi anulate

Publicat

pe

În plin sezon al vacanțelor, zeci de trenuri ale CFR Călători ar putea fi anulate. Angajații regionalei din Brașov refuză să mai facă ore suplimentare, iar acest lucru ar putea duce la oprirea locomotivelor în gări. Pentru că nu există personal suficient care să opereze garniturile, atunci conducerea companiei de căi ferate se gândește să anuleze numeroase curse spre și dinspre orașul de sub Tâmpa.

Publicitate

Potrivit clubferoviar.ro, mai puțin de 10 angajați din cadrul Regionalei Brașov au fost de acord cu orele suplimentare, fapt pentru care conducerea regionalei propune modificări ale circulației trenurilor și anularea a 27 de perechi.

Un document semnat de conducerea Regionalei menționează că „marea majoritate a salariaților încadrați în funcția de mecanic locomotivă automotor nu și-au exprimat consimțământul pentru efectuarea de ore suplimentare”. Excepție ar face doi salariați de la Depoul Brașov, șase de la SELC Tg Mureș și unul de la Depoul Sibiu. Conducerea Regionalei propune anularea a 27 de perechi de trenuri, printre care și unul inter regio pe relația Brașov-Simeria.

Recent, conducerile companiilor de cale ferată au dat dispoziții departamentelor de resurse umane privind aplicarea prevederilor legii conform statutul personalului feroviar cu începere de la 1 iulie. Aplicarea prevederilor, așa cum a înțeles conducerea companiilor feroviare, a dat însă naștere la nemulțumiri între angajați.

Publicitate

Cei care n-au nimic vor avea ceva mai mult, ajungând să aibă cât cei care au mai mult, în prezent, ceea ce duce la o uniformizare a veniturilor salariale între personalul cu funcții de execuție la companiile de căi ferate. Astfel au înțeles conducerile companiilor de cale ferată să aplice prevederile Legii privind Statutul Personalului Feroviar la data de 1 iulie.

Aplicarea prevederilor ar fi trebuit însă să ducă la majorarea salariilor brute la cel puțin 4.500 lei, concomitent cu o creștere și pentru cei care până acum câștigau această sumă sau mai mult. Invocând absența bugetelor aprobate, conducerile companiilor de cale ferată au pus în practică doar prima parte, lăsând personalul mai bine plătit la nivelurile salariale din prezent.

Sindicatele CFR Călători cer o nouă mărire a salariilor de la 1 decembrie 2023 astfel încât să se ajungă la valorile prevăzute în Legea Statutului Personalului Feroviar.

Pentru călători, anularea trenurilor ar fi punctul culminant al experienței cu trenurile CFR. În continuare, mii de oameni se plâng de întârzierile record, de căldura insuportabilă din vagoane, dar și de mizeria din mai toate gările din România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes