Connect with us
Publicitate

Social

Doar 11% din şcolile din Braşov au personal medical care să facă testele Covid

Publicat

pe

Doar 11% din şcolile din judeţul Braşov au personal medical care ar putea efectua testele de salivă. Ministerul Sănătăţii nu a informat până acum cine se va ocupa de aceste teste.

Publicitate

Deşi elevii ar trebui să fie testaţi în fiecare săptămână în prima şi a patra zi de şcoală cu teste de salivă, deocamdată nu se ştie nici măcar cine va face aceste teste. Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii nu au transmis procedurile prin care vor fi testaţi elevii, potrivit realitatea.net.

„Că se vor face acasă, cu părinţii, că se vor face la şcoală, asta va stabili, într-un final, Ministerul Sănătăţii, nu Ministerul Educaţiei, aşa că şcolilor şi nouă, Inspectoratului Şcolar, care suntem doar executanţi ai unor ordine de ministru, la momentul acesta ne este greu să spunem ce hotărâre se va lua”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Extrem de gravă este şi situaţia personalului medical care ar putea face aceste teste, în cazul în care se va decide în acest sens.

Publicitate

„În ceea ce priveşte personalul medical, ştim foarte bine ce personal avem în unităţile şcolare şi câte din acestea vor fi în măsură să apeleze la această categorie de personal pentru efectuarea testelor. Nu este suficient personal, avem acoperite 11% din unităţile şcolare cu personal medical de specialitate”, a mai declarat Valentin Bucur.

În celelalte 89% din unităţile şcolare din judeţ, testele ar trebui făcute fie de personalul didactic, fie chiar de către părinţi, în funcţie de cum va stabili Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes