Connect with us
Publicitate

Eveniment

DNA Braşov a trimis în judecată patronul unei firme pentru falsificarea unor acte. În dosar şi primarul din Zărneşti

Publicat

pe

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Publicitate

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2016, în vederea finanțării proiectului intitulat „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în Orașul Zărnești” (finanțat din fonduri nerambursabile), inculpatul l-ar fi sprijinit pe Igrișan Alexandru Lucian, la data faptei viceprimar al orașului Zărnești, în prezent primar al aceluiași oraș din județul Brașov, să depună la autoritatea finanțatoare (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – M.D.R.A.P.) mai multe documente false ce atestau, contrar realității, finalizarea tuturor lucrărilor în cadrul proiectului.

Concret, inculpatul ar fi atestat executarea unor lucrări de construcții (amenajare spații verzi și amenajare alei pietonale) și ar fi semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor în condițiile în care acestea nu ar fi fost realizate.

Publicitate

La data de 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, M.D.R.A.P. a reziliat contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către primăria Zărnești.

Prin aceste demersuri, viceprimarul orașului Zărnești ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes