Connect with us
Publicitate

Eveniment

DNA Brașov a trimis în judecată o persoană care ar fi primit ilegal fonduri europene de peste 260.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Procurorii DNA Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate pentru două persoane, una care administra două firme, şi alra care l-a ajutat în demersul său ilegal. Procurorii îl cercetează pe primul pentru că a obţinut fonduri europene fără a avea drept. Conform DNA, timp de 3 ani, administratorul a depus în folosul celor două firme mai multe acte prin care a primit peste 260.000 de lei pentru a cumpăra utilaje. Cea de-a doua persoană este cercetată pentru complicitate.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2015, în contextul implementării a două proiecte ce vizau achiziția de utilaje, administratorul celor două societăți comerciale, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională (A.D.R.) Centru mai multe documente false/inexacte (facturi, oferte, etc.) în scopul obținerii pe nedrept a sumei totale de 261.551 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.

  • Prima persoană, la data faptei administrator al SC Cardex Rom SRL și SC Oblomov Ced SRL, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
  • A doua persoană a fost trimisă în judecată pentru la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
  • SC CARDEX ROM SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
  • SC OBLOMOV CED SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

Publicitate

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes