Connect with us
Publicitate

Economic

Acţionarii Electrica vor primi dividende în valoare de 246.108.017 lei

Publicat

pe

Publicitate

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) Electrica SA a aprobat, cu majoritatea voturilor exprimate, propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2019. Valoarea totală a dividendelor brute va fi în sumă de 246.108.017 RON, valoarea dividendului brut pe acțiune va fi de 0,7248 RON, iar data plății dividendelor 26 iunie 2020.

De asemenea, acționarii au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2020 și situațiile financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2019, atât la nivel consolidat, cât și la nivel individual. A fost aprobată descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Administrație al Electrica pentru exercițiul financiar 2019. Totodată, a fost stabilită data de 9 iunie 2020 ca dată de înregistrare, la care va avea loc identificarea acționarilor asupra cărora se răsfrâng efectele AGOA Electrica, inclusiv dreptul de a beneficia de dividende.

“În circumstanțele excepționale create de pandemia Covid-19, continuăm să ne respectăm angajamentele atât față de clienți, cât și de acționari. Propunerea de distribuire de dividende reflectă performanțele companiei în anul 2019 și este în linie cu nivelul de randament al dividendului cu care i-am obișnuit pe acționarii noștri. Electrica rămâne una dintre companiile în care investitorii au în continuare încredere, în ciuda volatilității înregistrate de piața de capital. Chiar în această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali, care în mod tradițional au o strategie de investire pe termen mediu și lung, în linie cu strategia Grupului. Monitorizăm în permanență contextul național și internațional, precum și performanța financiară și lichiditatea companiilor din Grup pentru a limita orice riscuri potențiale și suntem pregătiți să răspundem, în cel mai scurt timp, situațiilor generate de evoluția crizei”, a declarat Corina Popescu (foto), Director General Electrica SA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes