Connect with us
Publicitate

Eveniment

Distribuția apei potabile a fost oprită pe Valea Prahovei. Sunt afectați mii de locuitori din Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic, Breaza și Poiana Câmpina

Publicat

pe

Ploile abundente care au căzut în ultimele ore în stațiunile de pe Valea Prahovei au afectat rețeaua de distribuție a apei potabile. Hidro Prahova a anunțat că a oprit apa potabilă în orașele Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor și Platou Izvor), Bușteni (cartierele Zamora și Poiana Țapului) și Azuga.

Publicitate

Reprezentanții companiei de apă au luat această decizie din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în noaptea trecută, care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanți. Apa potabilă va fi oprită până la decolmatarea captărilor unde s-au înregistrat probleme.

Nici localitățile Comarnic, Breaza și Poiana Câmpina nu au scăpat de această decizie de a opri distribuția apei potabile. Din cauza turbidității deosebit de ridicate a fost oprită apa potabilă în cartierele Poiana și Vatra Sat din Comarnic până la normalizarea situației.

„Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații că este nevoită să oprească distribuția apei potabile în orașele Breaza (cartierul Bobolia) și Comarnic (cartierul Podul Vadului), precum și în comuna Poiana Campina, astăzi 31 iulie 2022, începând cu ora 10.00, din cauza lipsei de curent la Stația de pompare care alimentează întreaga zonă, situație provocată de condițiile meteo nefavorabile din noaptea de 30/31 iulie 2022. Oprirea furnizării apei se va menține până la remedierea situației de către echipa de intervenții a societății Electrica. Societatea HIDRO PRAHOVA SA își cere scuze consumatorilor pentru disconfortul creat. Reluarea furnizării apei potabile către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA se va face în cel mai scurt timp posibil, la parametrii de calitate corespunzători, după reluarea furnizării energiei electrice de către societatea Electrica”, au precizat reprezentanții companiei pe pagina oficială de facebook.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes