Connect with us
Publicitate

Social

Distanță de 2 metri între credincioși, masca obligatorie și acces limitat la interior. Acestea sunt restricțiile valabile în biserici

Publicat

pe

Autoritățile centrale au publicat aseară, în Monitorul Oficial, un nou set de reguli pentru accesul românilor în lăcașurile de cult. Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Afacerilor Interne prevede ca accesul credincioșilor în bisericile și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase să fie făcut doar cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri pentru fiecare participant.

Publicitate

Asta înseamnă că în interiorul bisericilor, spațiul va fi limitat, iar nu toți enoriașii vor putea asista la slujbe în lăcașurile de cult. Pentru cei care rămân afară, preoții trebuie să se asigure că oamenii păstrează între ei distanța obligatorie de cel puțin 2 metri.

Masca rămâne obligatorie atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericilor, dar pentru accesul credincioșilor nu vor fi cerute rezultate ale testelor PCR și antigen, dovada trecerii prin boală sau certificatul verde de vaccinare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes