Connect with us
Publicitate

Administrație

Dispar voucherele de alimente? 2,4 milioane de români ar putea fi afectați

Publicat

pe

Deși Guvernul a promis că voucherele sociale de 250 de lei vor fi oferite și în 2023, surse din coaliție citate de Antena 3 spun că acest ajutor social ar putea fi anulat în noul an.

Publicitate

Se pare că Executivul ia în calcul să renunțe la unele măsuri sociale pentru populația defavorizată, pentru a ține sub control inflația.

Voucherele sociale ar fi în pericol din cauza inflației

Circa 2,4 milioane de persoane defavorizate s-au calificat pentru a obține vouchere pentru alimente. Alte patru milioane de români primesc 1400 de lei ajutor de încălzire, plus a 13-a pensie.

Publicitate

Dacă ar da noi ajutoare, ar duce la creşterea inflaţiei şi aşa mare, de aproape 17%. Deci, în momentul de faţă, scopul coaliţiei şi al guvernului este de a creşte puterea de cumpărare prin scăderea inflaţiei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anuțat că voucherele sociale de 250 de lei vor fi acordate și pe parcursul anului 2023, în mai multe tranșe, o dată la două luni. Totuși, beneficiarii voucherelor pentru alimente au primit și o veste proastă.

Guvernul a promis noi ajutoare sociale și în 2023
Prima tranșă a voucherelor alimentare va veni cu întârziere, pentru că se va livra abia în luna martie. Următoarele tranșe vor fi trimise la fiecare două luni. În total, voucherele însumează 1000 de lei pe care oamenii îi vor primi de-a lungul anului.

De voucherele pentru alimente beneficiază următoarele categorii:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Publicitate

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes